Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Fedorov

Oslobođen oteti gradonačelnik Melitopolja: 'Treba mi par dana da se oporavim, a onda čekam zapovijedi'

Crowd gathers to protest mayor's reported abduction by Russian forces in Melitopol
Foto: DEPUTY HEAD FOR PRESIDENT'S OFFI
1/3
16.03.2022.
u 21:26

Potonji je uhićen dok je bio u kriznom stožeru u svom gradu, gdje se bavio pitanjem opskrbe

Gradonačelnik Melitopolja, na jugu Ukrajine, kojeg su Rusi oteli 11. ožujka, oslobođen je, priopćile su ukrajinske vlasti.

U video snimci objavljenoj na Telegramu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski razgovara s njim telefonom i kaže da je "sretan što čuje glas živa čovjeka".

"Puno mi je bolje. Hvala vam što me niste napustili. Treba mi dan-dva da se oporavim, a onda čekam vašu zapovijed da pridonesem našoj pobjedi", uzvratio mu je gradonačelnik Ivan Fedorov. 

Potonji je uhićen dok je bio u kriznom stožeru u svom gradu, gdje se bavio pitanjem opskrbe.

Sutradan je predsjednik Zelenskij nazvao francuskog kolegu Emmanuela Macrona i njemačkog kancelara Olafa Scholza tražeći od njih pomoć u oslobađanju Fedorova.

Još je jedan gradonačelnik, iz Dnjiprorudnja, također na jugu, otet u nedjelju. Europska unija je osudila ove otmice.

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

VIDEO Pogledajte redove za trgovine, ljekarne, u Kijevu prije 35-satnog policijskog sata: "Tražim ljekarnu, bole me zubi, a zubari ne rade..."

 

Komentara 3

BI
billynik
21:56 16.03.2022.

Daj se dogovorite je li otet ili uhićen, s obzirom da se radi o ratu najvjerovatnije je da je zarobljen. Iako mi se čini da tu nešto smrdi.

DU
Deleted user
22:05 16.03.2022.

Čiji specijalci su ga oslobodili?

DA
Darlboro
05:41 17.03.2022.

Hm?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije