Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVAJAČ UMAGA

U Zagrebu nabavio sve što mu treba pa otišao u rat: Evo me u Kijevu

Reuters
16.03.2022.
u 21:18

- Našao sam još nekoliko momaka koji su planirali otići u Ukrajinu i kad smo bili spremni, počeli smo svoj put. Kupili smo nekoliko pancirki za nas i naše vojnike pa otputovali u Zagreb.

Ukrajinski sportaši u velikom su broju odlučili aktivno braniti svoju zemlju, a podužoj se listi pridružio tenisal Aleksandr Dolgopolov (33), hrvatskoj javnosti poznat kao osvajač ATP turnira u Umagu.

Tad je pobijedio upravo Marina Čilića, no zasigurno su mu sjećanja na te slavne sportske dane sad već izblijedili, čine se kao neki drugi život. Pred njim je bitno drugačija stvarnost, u kojoj riskira život da bi, kako smatra, spasio brojne druge.

- Kad je počeo rat, bio sam u Turskoj, gdje sam odveo sestru i majku jer sam po svemu što se govorilo shvatio da postoje šanse za rat, u kojem će biti napadnut Kijev i cijela Ukrajina. Shvatio sam da će biti velika panika i da ćemo biti najkorisniji ako svijetu u prvim danima otkrivamo istinu i istovremeno nabavljamo novac za našu vojsku - napisao je Dolgopolov na Instagramu pa nastavio:

- U to vrijeme sam počeo vježbati pucanje i sretan sam što me jedan bivši vojnik obučavao pet dana. Hvala mojim turskim prijateljima. Nisam u međuvremenu postao Rambo za tjedan dana, ali sam prilično sigurniji s oružjem i mogu pogoditi glavu tri od pet s udaljenosti od 25 metara u mirnom ambijentu.

 

 

 

Zanimljivo, upravo je u Zagrebu kupio potrebnu opremu pa preko Poljske ušao u Kijev.

- Našao sam još nekoliko momaka koji su planirali otići u Ukrajinu i kad smo bili spremni, počeli smo svoj put. Kupili smo nekoliko pancirki za nas i naše vojnike pa otputovali u Zagreb, gdje smo kupili sve stvari koje su nam bile potrebne, uz neke termalne monokulare i druge različite stvari. Prošli smo kroz Europu i u Ukrajinu ušli iz Poljske. Evo me trenutno u Kijevu - završio je proslavljeni ukrajinski tenisač.

>>> Ukrajinci čekaju u redovima kako bi dobili hranu

Komentara 5

LE
LeonardoGoldman
21:26 16.03.2022.

Ovo je za svaku pohvalu…naucio je pogoditi u glavu u 3 od 5 pokusaja. Svakako je mirotvorac! Je li ovo Monty Python?

JU
juma
21:44 16.03.2022.

Ne to je čovjek koji brani svoju zemlju od osvajača kako najbolje zna i umije, iako je mogao ostati na sigurnom. Protiv ljudi ovakvog morala ruska soldateska koji su tudjinci i osvajači skupa sa svojim čečenskim i sirijskim pomagačima nemaa nikakve šanse. Zato i jesu ovako zaglibili u pat poziciju. Okreće se kolo sreće. tko bi gori dole pada, tko bi doli, evo je gori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije