Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Hoćemo pravedno'

Osnovana još jedna politička stranka: Imaju i svoga kandidata za novog premijera

Stranka Hoćemo pravedno
Branimir Bradarić
17.10.2022.
u 13:38

Smatraju kako oporba više nema što raditi u Hrvatskom saboru jer je sve već unaprijed odlučeno i izglasano

U poplavi broja političkih stranaka u Hrvatskoj naše političko nebo je od nedavno bogatije za još jednu političku stranku koja nosi naziv Hoćemo pravedno. Prilikom osnivanja podružnice u Vukovaru predsjednica stranke Dragica Trumbetaš rekla je kako kreću sa osnivanjem podružnica širom Hrvatske jer smatraju kako ljudi u lokalnim sredinama trebaju odgovarati za svoje sredine te da traže jake ljude i lidere.

- Kao stranka želimo povezati umirovljenike, radnike i seljake u jednu čvrstu i homogenu zajednicu kako bi se zajedničkim snagama borili za bolji život građana koji su danas u najlošijoj situaciji. Pogotovo su ugroženi umirovljenici i radnici koji nisu ni svjesni svoga položaja i dobivaju plaće koje su nedovoljne za normalan život – kazala je Trumbetaš.

Dodaje i kako na ovaj način u RH za dobar dio građana nije moguć dostojanstven život ali i da su svjesni kako su građani zasićeni sadašnjih političarima. Prema njenim riječima Hoćemo pravedno je stranka koja je odmaknuta od bilo kakve ideologije, a radit će samo u cilju boljeg standarda građana.

Iako su tek na početku rada kaže kako nailaze na odličan odaziv zainteresiranih građana kao i da će uskoro predstaviti brojna zvučna imena i to posebno iz pravosuđa. Iako postoje tek dva mjeseca imaju i svoga kandidata za novog premijera, a to je Damir Lujanac iz Daruvara za kojega kažu da je stručnjak, menadžer i čovjek iz realnog sektora. Za trenutačno stanje u državi odgovornim smatraju sve političke stranke koje su na bilo koji način participirale u radu Vlade ili Sabora ali ipak najviše HDZ za kojega tvrdi da si dopustili ogromnu korupciju, kriminal i odlijevanje novca. Kao suodgovorne smatra sve druge političke stranke za koje Trumbetaš kaže kako im je cilj samo da budu u Saboru do kraja mandata.

- Smatramo kako oporba više nema što raditi u Hrvatskom saboru jer je sve već unaprijed odlučeno i izglasano. Oporbene stranke ne trebaju više participirati u radu Sabora ili se pak trebaju povući ali nikako ne biti dio svega toga što se radi – ističe Trumbetaš.

Za povjerenika Hoćemo pravedno za Vukovar izabran je Pavao Josić koji je u prošlom sazivu Gradskog vijeća Vukovara bio gradski vijećnik.

- Borit ćemo se za društvo jednakih prilika za sve, za pravednije društvo, a ne za društvo gdje su neki povlašteni i mogu sve jer su član određene političke stranke. U Vukovaru ako si član Domovinskog pokreta možeš sve ali ako nisi ne možeš ništa. Vukovarska oporba je nakon prošlih izbora nestala iz političkog prostora, njihove reakcije nema ili su blage. S našom aktivacijom počinje ponovno sezona nemirnog sna za vukovarske vladajuće političare – rekao je Josić.

Komentara 8

Avatar Navajo
Navajo
00:24 18.10.2022.

Ima li još koja stranka ili ideja. Pa niste normalni! Vise stranaka nego stanovništva , svi žele biti predsjednici, direktori, a nitko da sluzi ili da bude potpredsjednikom, tajnikom ili običnim članom . To je tzv. “ hrvatski jal” koji je bio, jest i ostat će hrvatskom rak- ranom političkoga života.

DU
Deleted user
19:49 17.10.2022.

bilo bi bolje da ukinemo neke starije stranke kao npr hdz i sdp

DL
Dvanaest__legija
14:37 17.10.2022.

Hoćemo pravedno? Može li jadnije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije