Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U stečaju

Osim Konstruktora, GP Dubrovnik želi i austrijski Strabag

'03.03.2010., Dubrovnik - Radnici GP-a Dubrovnik prosvjedovali su pred Gradskom vijecnicom. Prosvjednici su najprije zapalili svijece u crkvici sv. Josipa u Ulici od puca i potom pred Vijecnicu dosli
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
07.05.2010.
u 08:25

- Dvije tvrtke natječu se tko će ponuditi angažman za veći broj radnika i tko će dati bolju ponudu za zakup imovine, kaže Vlahinić.

Sudbina najveće dubrovačke građevinske tvrtke GP Dubrovnik još je neizvjesna. Prije nekoliko mjeseci svjedočili smo teškoj situaciji 400-tinjak radnika nakon što je vlasnik, konzorcij PGM Ragusa, odlučio tvrtku poslati u stečaj. Tada su radnici, koji nisu dobili plaće za četiri mjeseca, blokirali pojedine pogone, a nakon isplate dijela duga odustali su od blokade i proglašen je stečaj.

Stečajni upravitelj Dragan Josip Knežević vrlo brzo primio je ponudu splitskog Konstruktora za preuzimanje GP-a, a ovih dana s istom namjerom javila se i velika austrijska tvrtka Strabag.

– Strabag i Konstruktor natječu se sada tko će dati bolju ponudu za zakup imovine, ali i, što je puno važnije, tko će ponuditi angažman za veći broj radnika – objašnjava sindikalni povjerenik GP-a Damir Vlahinić, a stečajni upravitelj potvrđuje da će onaj s boljom ponudom imati pravo prvokupa tvrtke nakon stečajnog postupka.

Inače, sve GP-ove tražbine bit će ispitivane 27. svibnja, kada će i radnici znati kakvo je stanje s njihovim zaostalim potraživanjima.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
01:40 08.05.2010.

kako sam i spominjao prije (nije proročanstvo, nego elementarni zdrav razum), svaki imalo vrijedan radnik će bez problema naći posao, jer ga ima uza sve mrgođenje, sposobniji igrači će preuzeti biznis (nadam se ne konstruktor), a izvisit će samo nesposobni vlasnici - a tržište i služi da razdvoji uspješne od neuspješnih. jedino što bi moglo priču pokvariti bila bi beskonačna trakavica \"stečaja s preustrojem\", no to nije nemoguć scenarij, jer obećava ljenčarenje na račun mazohista-poreznih obvenika koji isti plaćaju a ne troše...(poput recimo mene).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije