Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADOPUNA ISTRAGE

Optužnica protiv Tomislava Sauche ponovno nije potvrđena

Saucha s odvjetnicima dolazi na Županijski sud na sjednicu Optužnog vijeća
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/4
19.09.2018.
u 10:42

Sauchina obrana sada tvrdi da je grafološki nalaz nezakonit dokaz jer je vještak koji ga je izradio kontaminiran.

Prošla je gotovo godina dana od kada je USKOK u aferi Dnevnice podigao optužnicu protiv Tomislava Sauche, bivšeg predstojnika ureda SDP-ovog premijera Zorana Milanovića te čovjeka koji svojom rukom u Saboru na “životu” održava HDZ-ovu Vladu Andreja Plenkovića, a optužnica još nije potvrđena. Nakon što ju je sud u ožujku vratio USKOK-u na doradu radi razjašnjenja grafološkog vještačenja, i jučer je to vještačenje bio problem. Sauchina obrana sada tvrdi da je grafološki nalaz nezakonit dokaz jer je vještak koji ga je izradio kontaminiran.

Konkretnije, radi se o grafologu Zvonimiru Ćoriću, koji je o aferi Dnevnice davao izjave u medijima malo nakon što je pokrenuta istraga protiv Sauche i  Sandre Zeljko, bivše tajnice u vladi. Ćorić je u tim izjavama navodio da Sauchina obrana disleksijom ne drži vodu, a nakon što je izabran za vještaka, utvrdio je da su na spornim dokumentima 100 posto Sauchini potpisi. Zahtjev obrane, optuženo vijeće pod presjedanjem sutkinje Maje Štampar Stipić je odbilo, pa optužnica ni jučer nije potvrđena.
-  U odgovoru na optužnicu i prigovoru na vještačenje ponovili smo naše argumente i tražili smo da se vještačenje izdvoji kao nezakonito. Sud nas je odbio, a nakon što dobijemo pisano obrazloženje, žalit ćemo se, a o žalbi će odlučiti Vrhovni sud- kazao je Drako Maržić, odvjetnik Tomislava Sauche.

Sam Saucha, na novinarska pitanja tek je kratko odgovorio da ostaje kod svojih ranijih navoda da nije počinio to za što ga se tereti.
Grafološko vještačenje u ovom spisu od početka je kamen smutnje između USKOK-a i obrane, jer je obrana još tijekom istrage tražila da spis vještači i svjedoka kojeg oni predlože. Pokušavali su osporiti vještačenje iz spisa, prema kojom je Saucha potpisnik spornih naloga za isplate dnevnica. Zahtjevi Sauchine obrane bili su odbijani, sve do sjednice optužnog vijeća u ožujku, kada je sud naložio da se malo boje razjasni to vještačenje. Obrana  je tada inzistirala da za vještaka ne bude imenovan nitko tko je radio u MUP-ovom CKV-u, a sada nisu zadovoljni nalazom kojeg je napravio Ćorić. Prije no što se to raspetlja, ne može se odlučiti o pravomoćnosti optužnice.

Saucha s odvjetnicima dolazi na Županijski sud na sjednicu Optužnog vijeća
1/4

Komentara 18

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
10:56 19.09.2018.

Da nije korisna budala HDZa već bi davno robijao. Hrvatsko pravosuđe mora ostati neovisno.

JO
jocoudriga
11:27 19.09.2018.

Nemrem verovati...

RI
rightside
13:31 19.09.2018.

nece ni bit dok je plenkovic na vlasti,,njemu treba glas sauhe,,)))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije