Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porazio jakovinu

Opačak za dio Brođana sumnjivi bogataš, za druge čovjek od riječi

Tomislav Opačak
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
08.11.2013.
u 17:00


Mediji su pisali da mu je pištoljem u usta jednom prijetio i general Kruljac

Tko je Tomislav Opačak, senzacionalni pobjednik prvog kruga izbora za predsjednika brodsko-posavskog SDP-a, koji je glatko pobijedio Milanovićeva ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu?

Dok je za širu hrvatsku javnost Opačak potpuna nepoznanica, Brođani ga vrlo dobro poznaju.

Povukao se iz Marsonije

– Opačak je u Brodu htio uvesti strahopoštovanje, ali njega se ne treba ni bojati ni poštovati ga. Prosvjedom ispred kuće gradonačelnika Mirka Duspare on je porazio jedino pravnu državu – kaže vlasnik SBplus portala Jerko Zovak.

Opačak je većinski vlasnik i direktor tvrtke Ceste, a lani je kupio i preprodao dubrovačku Ragusu. Bio je u igri za kupnju brodske Projektgradnje, no do sklapanja posla ipak nije došlo jer je, kako sam kaže, direktor te tvrtke imao neke druge namjere s predstečajnom nagodbom. Iako je i sam svojedobno navodno bio žrtva zlostavljanja generala Kruljca, koji mu je, raspisali su se mediji, navodno prijetio i pištoljem u ustima, Brođani o njemu govore kao o sumnjivom bogatašu, čak ga opisuju pogrdnim imenima. Ipak, ima i onih s drukčijim mišljenjem.

– Opačak se pokazao kao izuzetno pozitivna osoba. Sve što nam je obećao, to je i ispunio. I više od toga. Na kraju se povukao iz kluba zato što su ga nepotrebno počeli blatiti i prozivati po gradu – kaže dopredsjednik NK Marsonije Dalibor Jurišić.

Sam Opačak kaže kako je njegova pobjeda nad Jakovinom najbolji dokaz da dosadašnje čelništvo stranke ništa nije radilo.– Aktualni predsjednik nije se približilo članstvu i svojim biračima. Mislio je kako je dolaskom na vlast riješio sve svoje probleme i kako više ni s kim ne mora komunicirati – rekao je Opačak, izrazivši ogorčenost zbog “podmetanja” o sumnjivim privatizacijama.

Optužbe o kupnji glasova

Na optužbe o kupnji glasova odgovara kako je očito riječ o tome da ga žele maksimalno oblatiti i poniziti isti oni koji mu prije izbora nisu željeli dati popis birača, misleći pri tome na Jakovinu. – One koji govore da ne plaćam svoje radnike pozivam da obrasce o isplatama potraže u Fini ili Poreznoj upravi. Svi su podaci transparentni. Uostalom, koji bi radnik radio besplatno – pita se Opačak.

Komentara 1

Avatar ulomax
ulomax
18:58 08.11.2013.

.pokrali su šljunka iz Save za Kineski zid napraviti.sad postali ugledni sdp-ovci i politički pokrivaju lopoviju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije