Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službeni posjet

Odbor za turizam Bundestaga dolazi u Hrvatsku: Nadaju se korisnim informacijama za Njemačku

Rovinj, jedno od omiljenih turističkih odredišta u Istri
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
12.05.2023.
u 08:15

Razgovarat će se, između ostalog, o hrvatskoj strategiji održivog turizma, strategiji protiv nedostatka kvalificiranih radnika, ubrzanju digitalizacije, kruzerskom turizmu te razvoju održivog ruralnog turizma

Izaslanstvo Odbora za turizam njemačkog Bundestaga, koje predvodi Jana Schimke, boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj od 14. do 17. svibnja. Naime, već dvadesetak godina postoji redovita razmjena između aktera hrvatske turističke politike i Odbora za turizam. 

U Zagrebu su predviđeni razgovori s ministricom turizma dr. sc. Nikolinom Brnjac, potpredsjednikom Sabora Željkom Reinerom, članovima Odbora za turizam Hrvatske turističke zajednice te predstavnika Njemačke turističke zajednice. Razgovarat će se o hrvatskoj strategiji održivog turizma, strategiji protiv nedostatka kvalificiranih radnika, ubrzanju digitalizacije, kruzerskom turizmu te razvoju održivog ruralnog turizma, prenosi Fenix magazin.

U Istri, vodećoj turističkoj regiji, planirani su razgovori s poglavarstvom Istarske županije i gradonačelnicima turističkih gradova Opatije i Rovinja. Osim održivosti i zaštite okoliša, članovi njemačkog Odbora za turizam će se pozabaviti i kamperskim turizmom koji je u Njemačkoj postao sve popularniji tijekom pandemije koronavirusa. Tema će biti i vodeni turizam. Naime, Odbor se nada živoj razmjeni i korisnim informacijama za turizam u Njemačkoj.

Izaslanstvo uz predsjednicu Odbora Jana Schimke (CDU/CSU) čine i članovi zastupnik Gülistan Yüksel (SPD), Anja Karliczek (CDU/CSU), Michael Donth (CDU/CSU), Stefan Schmidt (Bündnis 90/Die Grünen), Reginald Hanke (FDP), Mike Moncsek (AfD) i Thomas Lutze (DIE LINKE.).

VIDEO Koju bi hrvatsku hranu preporučili turistima? "Hvarska gragada, koštradina, štrukli..."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije