Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS

Nitko se nema pravo ispričavati za Oluju

HSP AS
30.07.2016.
u 12:01

Riječ je, kažu, o kampanji zlonamjernih građana kojima je jedini interes poljuljati stabilnost države i izazvati nove tenzije.

HSP AS osudio je postavljanje plakata "Nacionalni interes je priznanje, a ne laž“ koji su ovih dana osvanuli u Zagrebu, a kojima se skupina Inicijativa Croatia ispričava za vojno-redarstvenu akciju Oluja.

U ovoj stranci pitaju se tko stoji iza navedene "peticije isprike" i s kojim ciljem je kampanja pokrenuta upravo sada. Riječ je, kažu, o kampanji zlonamjernih građana kojima je jedini interes poljuljati stabilnost države i izazvati nove tenzije.

- Potpis ovog igrokaza neodoljivo podsjeća na "kulturnjake" i "antifašiste". S kojim pravom navedena skupina "građana i građanki Republike Hrvatske" ponižava dignitet obrambenog Domovinskog rata, ispričavajući se neizravno Vučiću, Šešelju i Nikoliću koji su mržnju sijali 1991., a to čine i danas? - navodi se u priopćenju koje potpisuje članica predsjedništva HSP AS Vlatka Vukelić.

Iz stranke podsjećaju kako u izvršnim osnovama hrvatskog Ustava jasno stoji kako je Domovinski rat bio legitiman, obrambeni i oslobodilački te kako je njime hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

Iz toga, dodaju, proizlazi kako navedena inicijativa traži potpisivanje peticije za izmjenu postojećega Ustava, čime ozbiljno narušava postulate suvremene RH, što se u konačnici može tumačiti i kao protudržavnu akciju. Stoga od nadležnih institucija zahtijevaju sankcioniranje pokretača kampanje.

>> Srb: Neka se Čorić, Tepeš i Đapić ne kandidiraju, pa neću ni ja

Ključne riječi

Komentara 71

PU
Pulchrum
12:49 30.07.2016.

Ispričavati se zato što su ljudi heroji branili Domovinu i svoje obitelji. Apsurd.

Avatar kravata
kravata
12:26 30.07.2016.

Onaj tko se ispricava za oluju smatra da ni ovaj ostatak hrvatske nije hrvatska i opravdava očerupanu hrvatsku i ponizuje hrvate koji su kod te podijele ostali izvan hrvatske drzave. Ako nije bila pravedna ndh kojoj su uvijetovane granice daa bi postala a jos je manje pravedna titova kako se zvala jugoslavija od boke , hercegovine i zemuna. Politika stare YU je nacela hrvatsku a titova je smanjila a nedaju nam mira ni na tom ostatku.

NI
nibunika
12:17 30.07.2016.

Apsolutno se slažem s HSP-om AS da se nitko nema pravo ispričavati za ovu legitimnu vojno-redarstvenu akciju Oluja. Ispričavati se može samo za eventualno počinjene zločine u navedenoj akciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije