Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prestižna nagrada

New York Times osvojio dva Pulitzera

\'The NY Times building at 620 Eighth Avenue.  Exterior of the new New York Times headquarters in Manhattan.  CREDIT: Fred R. Conrad/The New York Times\'
Foto: Fred R. Conrad/The New York Times
1/3
16.04.2012.
u 21:52

Među nagrađenima su i Associated Press, The Seattle Times, The Huffington Post, Chicago Tribune, The Boston Globe, AFP...

Dodijeljena je najpoznatija novinarska nagrada Pulitzer, a prestižnu nagradu u dvije kategorije osvojio je New York Times. Za njujorške dnevne novine nagradu je osvojio David Kocieniewski za niz članaka o tome kako najbogatiji građani i korporacije iskorištavaju rupe u zakonu kako bi izbjegli plaćenje poreza. Drugu nagradu za NY Times dobio je Jeffrey Gettleman u kategoriji internacionalnog izvještavanja.

U kategoriji istraživačkog novinarstva nagrada je otišla Associated Pressu i The Seattle Timesu, dok je za nacionalno izvještavanje nagradu dobio The Huffington Post. Pulitzerovu nagradu za najbolji komentar dobila je Mary Schmich iz Chicago Tribunea, a za kritiku Wesley Morris iz The Boston Globea.

U kategoriji Breaking News fotografija nagrada je otišla Massoudu Hossainiju iz AFP-a za fotografiju uplakane djevojčice nakon što je bombaš samoubojica aktivirao bombu u svetištu u Kabulu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije