Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALA PLAĆA NASTAVNIKA

Mora izaći iz općinskog stana: Iz Zagreba došao raditi na Lastovo, sada je u problemima

Screenshot/HRT
01.02.2023.
u 09:53

Eugen Purgarić nedavno se oženio, a supruga i obitelj poručuju mu da se vrati u Zagreb i više se ne bori s vjetrenjačama

Zagrepčanin Eugen Purgarić nakon diplome Kineziološkog fakulteta prvi je posao pronašao kao nastavnik tjelesnog odgoja na dalekom Lastovu gdje je potpisao jednogodišnji ugovor za najam općinskog stana. Sada se 27-godišnjak žali da ga Općina Lastovo bezrazložno tjera iz stana. Iz Općine odgovaraju da mu nude sufinanciranje privatnog smještaja, a mladića su prijavili sudu.

– Ja sam svjesno potpisao i neki u školi, poput ravnateljice, rekli su da se to može i produljiti. Vjerovao sam i nadao se da će se produljiti najam stana. Međutim, oni su mi mjesec dana prije nego što je trebao isteći rok od godine dana poslali dopis da se moram iseliti iz tog stana – rekao je Eugen za HRT.

On se nije htio iseliti iz stana jer s plaćom od 3600 kuna, koliko dobije za pola radnog vremena, ne može plaćati privatni najam stana. Žali se na loš odnos načelnice Općine i ravnateljice škole prema njemu i kaže da je razočaran.

– Nije u redu od njih da to rade. Načelnica teži tome da dođu mladi, da se poveća natalitet. Ovime ona poručuje da svi odu s Lastova, da nitko ne dođe od mladih. Zašto tjerate nekog mladog obrazovanog iz stana, a stanova ima napretek? – izjavio je.

Načelnica Anita Jančić Lešić odgovorila je kako trenutačno nema slobodnih općinskih stanova te da se nastavniku nudi sufinanciranje privatnog smještaja. Kaže kako bi stan plaćao tristotinjak kuna, kao i do sada.

– Mjesec dana prije isteka obavijestili smo ga da nećemo moći produljiti taj ugovor jer imamo potrebu djelatnika vrtića za tim stanovima te da potraži stan i da će primati subvenciju. On na to nije pristao – rekla je Anita Jančić Lešić.

Nastavnik tjelesnog rekao je kako ga je načelnica izbjegavala i da ga je pozvala na razgovor tek nakon što je dobio sudsku tužbu za iseljenje iz stana. Načelnica je rekla da ga je pozvala na sastanak, a on je to odbio.

Vedrana Ortika Medini, ravnateljica OŠ Braće Glumac na Lastovu, vjeruje da će se riješiti njegov problem: – Na sve načine trudimo se da se na Lastovu zadrže ljudi koji dođu, pogotovo mladi stručni ljudi. Vjerujem da će se riješiti njegov problem.

Eugen Purgarić nedavno se oženio, a supruga i obitelj poručuju mu da se vrati u Zagreb i da se više ne bori s vjetrenjačama.

– Priroda je iz božanske ruke, ne iz ljudske, ali ovi međuljudski odnosi trenutačno me jako rastužuju. Nije korektno od njih da se to tako radi – kazao je za HRT.

Komentara 7

KI
kiselovrhnje
10:42 01.02.2023.

Covjeku vec dali stan, pa ga sad izbacivaju da ga daju nekom drugom, a njemu ponudili sufinanciranje. Pa sto onda ovim drugima nisu ponudili sufinanciranje posto je stan vec zauzet?

ZZ
Zo-ZG
10:34 01.02.2023.

Ja na njegovom mjestu ne bi ostao na Lastovu! Život je jedan i nije vrijedno trošiti vrijeme na mjesta na kojima ti daju na znanje da te ne žele!

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:34 01.02.2023.

Zašto je ova u prednosti pred njim? Zašto nije sa ženom u Zagrebu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije