Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG ZATVARANJA CESTE

Mještani ogorčeni odlukom: 'Došli smo do Marsa, ali ne možemo premostiti 60 metara Cetine'

Pogled na gradilište tunela Komorjak sjever na omiškoj zaobilaznici
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
04.03.2021.
u 12:24

Sve to zbog zatvaranja ceste vodi do Omiša, zato što će se na području te obilaznice graditi tunel, građani će morati trošiti puno više novaca

Kao što je i najavljeno, građani Omiša od idućeg će tjedna do svog grada dolaziti brodom, nizvodno Cetinom, dok će se promet vozilima odvijati okolnim putevima koji su duži desetke kilometara od uobičajenog prometa.

I sve to zbog zatvaranja ceste koja vodi do Omiša, zato što će se na području te obilaznice graditi tunel, građani će morati trošiti puno više novaca i goriva kako bi došli do grada, a tvrtke pogođene ovim potezom već najavljuju otkaze, prenosi Dnevnik.hr.

- To je tri puta veći trošak goriva nego šta je dosad. Za 5 min do Omiša moramo 25 km u jednom, 25 u drugom voziti, govore stanovnici.

- To znači da će neki ljudi morati na biro. Ta je cesta svrha funkcioniranja gospodarske zone, govori predstavnik poduzetnika u gospodarskoj zoni Zakučac.

A postoje ljudi, pogotovo bolesnici, kojima ova odluka nikako ne odgovara, pogotovo u slučaju kada bi trebali pozvati hitnu, koja će dolaziti sa Šestanovca.

- Mislim, Šestanovac je udaljen ne znam ni ja koliko od Omiša, to je predaleko. Neka nekog strefi srce..., kaže Dolores Filipović, predsjednica Mjesnog odbora Zakučac.

U planu je bilo je uvođenje trajekta na Cetinu, no to nije bila sigurna opcija, pa će se ovim načinom do Omiša dolaziti od 10. ožujka, pa sve do početka srpnja.

- U 21. stoljeću počeli smo ići na Mars, a nismo u stanju premostiti 60 metara Cetine, govore ogorčeno stanovnici.

 

Dino (12) ima 50 kućnih ljubimaca o kojima brine: “Imam guske, kokoši, svinju, zečeve...”

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:08 04.03.2021.

imaju love za poslat rover na mars, a meni nemogu uplatit milijun € na račun 🙄

LL
lijepa_li si
13:20 04.03.2021.

znači li to da su "ogorčeni" za postojoće stanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije