Naslovnica Vijesti Hrvatska

Miroslavu Maškarinu dosuđena odšteta od 2 milijuna kuna

U presudi, koju je donijela sutkinja Katarina Bajčić Ivančević, utvrđeno je da se Maškarinu mora isplatiti 571 tisuća kuna za izgubljenu zaradu od siječnja 2007. do rujna 2018., zatim 1,26 milijuna kuna na ime kapitalizirane rente, to jest za izgubljenu zaradu do odlaska u mirovinu te 174 tisuće kuna za tuđu pomoć i njegu
14. ožujka 2019. u 17:18 3 komentara 328 prikaza
Miroslav Maškarin
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Na Općinskom sudu u Rijeci danas je donesena nepravomoćna presuda po kojoj Miroslavu Maškarinu s Raba pripada oko dva milijuna kuna odštete za imovinsku štetu, čime je završen izdvojeni dio postupka za odštetu, koji je bio vraćen na ponovno suđenje.

Miroslav Maškarin POSTUPAK JE ZAKLJUČEN Slučaj Maškarin: Nastupila zastara u postupku protiv riječkog kirurga

U presudi, koju je donijela sutkinja Katarina Bajčić Ivančević, utvrđeno je da se Maškarinu mora isplatiti 571 tisuća kuna za izgubljenu zaradu od siječnja 2007. do rujna 2018., zatim 1,26 milijuna kuna na ime kapitalizirane rente, to jest za izgubljenu zaradu do odlaska u mirovinu te 174 tisuće kuna za tuđu pomoć i njegu. Na sve te iznose obračunavaju se zakonske kamate.

Podsjetimo, potkraj 2015. Miroslavu Maškarinu je na Općinskom sudu u Rijeci, nakon sedam godina parničnog postupka, nepravomoćno presuđeno 5,99 milijuna kuna odštete po imovinskoj i neimovinskoj osnovi.

U žalbenom postupku vijeće Županijskog suda u Rijeci u travnju 2017. prihvatio je žalbu na iznos imovinske štete te je taj dio postupka vratilo na ponovljeno suđenje, a za neimovinsku štetu presuđen je iznos od 1,38 milijuna kuna, uz kamate, što je bilo oko milijun kuna manje od iznosa u prvostupanjskoj presudi. Maškarinu se moralo isplatiti i još 664 tisuće kuna za prilagodbu osobnog automobila, nabavu invalidskih pomagala, prilagodbu stana i drugo. To je bilo ukupno oko dva milijuna kuna.

28.12.2015., Rijeka - Miroslav Maskarin uz pomoc staka dolazi na Opcinski sud u pratnji odvjetnika na objavu presude u slucaju naknade stete.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL Najveća naknada u Hrvatskoj Maškarin pustio suzu: Novac će mi olakšati život

Miroslav Maškarin je u početku podnio odštetni zahtjev u visini od 13,7 milijuna kuna, a Klinički bolnički centar Rijeka i država kao osnivač su ponudili oko 2,5 milijuna kuna kao naknadu štete u obliku nagodbe, ali to su Maškarin i njegova obitelj odbili. Pokrenut je postupak na Općinskom sudu u Rijeci za naknadu štete zbog posljedica laparoskopske operacije u kojoj je Maškarinu u srpnju 2006.odstranjen crvuljak. Tijekom operacije, koju je vodio kirurg Branko Popović, operativnim instrumentom troakarom probijena mu je trbušna aorta te mu se zbog gubitka krvi morala amputirati noga.

Pogledajte i video kronologije suđenja Tomislavu Horvatinčiću:

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • iva.begovic:

  A koliku je odštetu za profesionalu bolesti, od KBC Rijeka , dobio liječnik koji je tamo radio i koji je istaknuti član HDZa i saborski zastupni*. moguće je njemu, bilo lakše dobiti odštetu nego ovom mladiću koji će cijeli život ostati invalid..

 • Avatar Dr Evil
  Dr Evil:

  Zbog ovakvog pravosuđa ljudi i odlaze van

 • Avatar ivo587
  ivo587:

  Prije bude ovaj jadnik ostario a možda i umro dok ne vidi pare. A možda mu na kraju dosude da izgubi i da on državi i odvjetnicima mora platiti milione.