Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.06.2017. u 23:50

Ništa nije neistinito nego premijer ima problem s analizom i zaključkom do kojeg je došlo Ministarstvo uprave.

Kada je Večernji list objavio da Ministarstvo uprave ima već gotovo pripremljen odgovor na SDP-ovu interpelaciju o HOS-ovoj ploči u Jasenovcu s pozdravom ZDS u grbu te udruge, imali smo za to potvrdu visokog izvora iz tog ministarstva. 

Upravo je premijer Plenković zadužio Ministarstvo uprave da naprave “dubinsku analizu” pravnog okvira kako bi se utvrdilo što napraviti s nesretnom pločom koju Vlada ignorira od studenog lani kada je postavljena u srcu ustaškog logora.  Kada je ministarstvo utvrdilo da nema zakonskog uporišta da se ploča ukloni (što je Večernji list neslużbeno doznao i objavio) a za koju i sam premijer tvrdi da je podignuta za 11 poginulih branitelja a ne kao glorifikacija ustaškog reżima, on danas iz Bruxellesa odgovora da je to neistinita informacija. 

Premijer ima problem s s analizom i zaključkom do kojeg je došlo Ministarstvo uprave

Ništa nije neistinito, nego premijer u novom zagrljaju s partnerima iz HNS-a koji su dogovor s HDZ-om u Vladu na neki način  uvjetovali i micanjem ploče s ustaškim pozdravom iz Jasenovca, ima problem s analizom i zaključkom do kojeg je došlo Ministarstvo uprave, a koje nije u skladu s očekivanjima novih partnera. 

Premijer proteklih sedam mjeseci nije razbijao glavu s pločom u Jasenovcu i nije smišljao kako je što żurnije ukloniti nego je inicirao osnivanje Povjerenstva koje se još nijednom nije sastalo (ali će navodno za koji dan) i koje bi trebalo predlożiti smjernice  novog zakonskog okvira koji će odrediti odnos prema simbolima svih totalitarnih reżima.  Nije premijeru bila priša, pa se nije ni żurio riješiti ploču, ali se sada pożurio poklopiti Ministarstvo uprave koje je sam zadużio za operaciju “ploče spoticanja”. 

Ministri su samo “mali od kużine”

I danas nakon što je Ministarstvo branitelja predstavilo nacrt novog prijedloga zakona o braniteljima u pojedinim je  medijima iz Vlade  plasirana informacija koja każe: polako, to je tek za javnu raspravu. 

Je li to kapetan Vladina broda Plenković odlučio da su ministri samo “mali od kużine” čije su procjene i prijedlozi upitni i nekompetentni dok on ne odluči da su ispravni i u skladu s njegovom prosvjetiteljskom ulogom u politici? 

I, naravno, po volji novog političkog partnera, jer ne bi valjalo da još jedan brak propadne. 

Komentara 79

HL
HV_LAKI102
01:30 24.06.2017.

HDZ je javno rekao sta misli o titi,a koliko vidim Plenkovicu je bas taj tito uzor i matrica po cijoj ideologiji peva.Neosudi li Plenkovic komunisticki rezim i nezabrani li nosenje zvjezde petokrake,simbola pod kojim su titini istomisljenici pobili naj manjee pola miliona ljudi,njemu nema mjesta u HDz-u.Za one koji neznaju fasizam je davno osuden, a ZDS je pozdrav koji je rusio i srusio devedesetih komunisticko fasisticku JNA i zato nema micanja nikakvih HOS-ovih ploca iz Jasenovca sve dok se ne ustanovi cije kosti tamo leze.

DU
Deleted user
00:30 24.06.2017.

On još nije skužio da je u rangu Josipovića i Mesića.....shvatiti će na parlamentarnim izborima.....podguzna brusellska muha

DO
Donald
01:16 24.06.2017.

Pa jel ćemo mi Hrvati u našoj zemlji i domovini dozvoliti da nam netko skida ploču sa našim starim povijesnim pozdravom, a ostavlja ploču sa imenom Tita, največeg krvnika našeg naroda ? Jel će zbilja Pupovac i Kajtezi odlučivati što mi Hrvati u Hrvatskoj smijemo ili nesmijemo ? Ljudi probudite se, dok nije prekasno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije