Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

SDP-ovac o 'Za dom spremni': 'Moj glas za skidanje ploče neće dobiti'

Dodao je kako se to protivi njegovom svjetonazoru
23. lipnja 2017. u 16:29 86 komentara 17679 prikaza
Predrag Matić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Predrag Matić, bivši SDP-ov ministar branitelja, najavio je da neće dati svoj glas za skidanje ploče HOS-a u Jasenovcu, piše dnevnik.hr.

Predrag Matić 'Branitelji izigrani' Matić napao zakon: Jedina korist je sprečavanje genocida nad janjetinom

- Ja sam branitelj, po vokaciji antifašista i sigurno sam protiv ustaštva i fašizma u Hrvatskoj, koji je bio prije 70 godina, ali moj glas za skidanje ploče neće dobiti. Ovo pitanje treba uputiti gospodinu Pupovcu, SDSS-u i, naravno, "hrvatskoj nepotrebnoj stranci" koja se priključila HDZ-u, da vidimo kako će oni reagirati, rekao je Matić.

Dodao je kako se to protivi njegovom svjetonazoru, ali da neće glasovati za skidanje ploče jer on nije taj koji bi to trebai.

- Dakle, ja glasam za neskidanje jer oni koji bi je trebali skinuti to ne žele. Zašto bih onda ja to, kao branitelj, želio? Protivi se mojim svjetonazorima, ali moj glas za skidanje ploče neće dobiti", zaključio je Matić, dodajući da će više o tome elaborirati u Saboru.

Andrej Plenković Plenković o ploči 'To je tema o kojoj moramo detaljno razgovarati sa svim partnerima u Vladi' Ploča HOS-a u Jasenovcu Ministarstvo uprave: HOS-ova ploča i na njoj ‘Za dom spremni’ ostaje u Jasenovcu naslovnica 23. 6. 2017. Danas u Večernjem Vladin odgovor SDP-u: HOS-ova ploča ostaje u Jasenovcu
Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
  • prajdali100:

    Matic je izgleda izgubljen u vremenu i prostoru.

  • Sacha1948:

    Tko to Matića gura u hrvatskim medijima? SDP? Crveni mediji? Matić sam? Dosta nam je takvih padobranaca.

  • Neonacionalist:

    Siniša Glašavić je izjavio da nije bilo HOS-a da bi Vukovar pao barem mjesec dana ranije , naprosto je zapanjujuće koliko je jedna mala ali izuzetno motivirana satnija HOS-a u Vukovaru sastavljena od 50-setak ljudi od kojih su polovica poginula ... prikaži još! u borbama za grad učinila za obranu našeg Vukovara , što bi tek bilo da ih je recimo bilo 500 tako srčanih i hrabrih , ja osobno vjerujem da onda unatoč svoj nadmoči neprijatelja Vukovar nikada ne bi ni pao a ako bi i pao odnjeli bi oni sa sobom barem još nekoliko stotina četnika u grob . Da nisu nigdje drugdje ratovali a ratovali su na svim bojišnicama od Vukovara do Dubrovnika i uvijek tamo gdje je bilo najteže sa geslom "prvi u napadu zadnji u povlačenju " , samo za ono što su napravili za obranu Vukovara HOS je iskupiopozdrav ZDS kojeg su nosili na ramenima za sva vremena.