Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'To je tema o kojoj moramo detaljno razgovarati sa svim partnerima u Vladi'

Kad to bude tema na Europskom vijeću, pričat ćemo, hvala, zaključio je Plenković i odšetao dalje.
23. lipnja 2017. u 10:53 34 komentara 1148 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Tomislav Krasnec

Na ulasku na drugi dan zasjedanja Europskog vijeća u Bruxellesu, premijer Andrej Plenković bježao je od novinarskih pitanja o spomen-ploči s HOS-ovim grbom i pozdravom ''Za dom spremni'' u Jasenovcu.

– Tijekom dana trebali biste iz Ministarstva uprava dobiti dopis u kojem se kaže da na ploči u Jasenovcu nema ništa spornog… – pitao je novinar Nove TV Mislav Bago premijera Plenkovića koji je na ulasku na summit do tog trena spremno odgovarao na pitanja novinara, ali je u tom trenu već počeo koračati dalje od novinara.

Ploča HOS-a u Jasenovcu Ministarstvo uprave: HOS-ova ploča i na njoj ‘Za dom spremni’ ostaje u Jasenovcu

– Nema veze to tijekom dana, ja sam cijeli dan ovdje na Europskom vijeću – odgovorio je premijer.

– Ne mislim Vi osobno, nego da će Vlada uskoro dobiti takav prijedlog – nastavio je Bago.

Neistinita je informacija objavljena danas u jednom dnevnom listu – odgovorio je premijer, očito se referirajući na Večernji list, koji je u današnjem izdanju objavio da je Ministarstvo uprave pripremilo prijedlog odgovora Vlade na SDP-ovu interpelaciju zbog ploče u Jasenovcu, prema kojemu to Ministarstvo smatra da nema zakonskog uporišta za uklanjanje sporne ploče.

– Po Vašem sudu, jesu li taj znak i ta ploča sporni – nastavio je novinar Nove TV.

–  Sve sam rekao u intervjuu neki dan. To je tema o kojoj moramo detaljno razgovarati sa svim partnerima u Vladi – odgovorio je premijer. 

– Pa recite sada, činilo se da je to jedan od uvjeta HNS-a… – čulo se i pitanje Večernjeg lista.

– Rekao sam u intervjuu, pročitajte. Kad to bude tema na Europskom vijeću, pričat ćemo, hvala – zaključio je Plenković i odšetao dalje.

Jasenovac: Jom Hašoa, Dan sjećanja na žrtve Holokausta Komemoracija Kraus: Uvjeravam vas da ove ploče u Jasenovcu ne bi bilo za vrijeme Tuđmana

 

Zagreb: Antifašistički protest na Trgu maršala Tita Davor Bernardić: 'Poštovanje borcima HOS-a, ali Za dom spremni je ustaški pozdrav' Jasenovac kolaž Komemoracija u Jasenovcu Plenkoviću poručili 'Uklonite ustaški pozdrav', on odgovorio: 'Ploča je za poginule branitelje'
Muškarac plače
RAZOTKRIVENA OBITELJSKA TAJNA
Uzeo mobitel svoje djevojke i užasnuo se otkrićem: 'Moj sin je ustvari moj ujak'
Renault Captur E-TECH
VIKEND RIBIČIJA
Kako je mali auto spasio veliki problem
  • Hodajucalaz:

    Meter..... Rasne zakone je donio brat Aleksandra Karađorđevića knez Pavle 1940. te godine na cijelom prostoru tadasnje zlocinacke tvorevine, tamnice naroda zvana prva Kugoslavija

  • Hodajucalaz:

    Za poražene snage u ratu i njihove propagandiste bitan je usklik s kojim su poraženi. Propagandisti poražene Memorandum politike poraženi ste s tim usklikom u ratu i necete vi odlucivati hoce li ga hrvatski narod rabiti u miru. Hrvatski narod ... prikaži još! će odluciti hocemo li se pozdravljati ili necemo s pozdravom za dom spremni.

  • Torcidas:

    ----- Hoćemo li ponistiti pobjedu nad agresorima koju smo ostvarili s tim ustaškim usklikom kako kažeš. Dobro Hrvati znaju da smo svi mi koji smo sudjelivalu u porazu agresora ta vas agresore ustaše.