Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković o ploči

'To je tema o kojoj moramo detaljno razgovarati sa svim partnerima u Vladi'

Andrej Plenković
Tomislav Krasnec
23.06.2017.
u 10:53

Kad to bude tema na Europskom vijeću, pričat ćemo, hvala, zaključio je Plenković i odšetao dalje.

Na ulasku na drugi dan zasjedanja Europskog vijeća u Bruxellesu, premijer Andrej Plenković bježao je od novinarskih pitanja o spomen-ploči s HOS-ovim grbom i pozdravom ''Za dom spremni'' u Jasenovcu.

– Tijekom dana trebali biste iz Ministarstva uprava dobiti dopis u kojem se kaže da na ploči u Jasenovcu nema ništa spornog… – pitao je novinar Nove TV Mislav Bago premijera Plenkovića koji je na ulasku na summit do tog trena spremno odgovarao na pitanja novinara, ali je u tom trenu već počeo koračati dalje od novinara.

– Nema veze to tijekom dana, ja sam cijeli dan ovdje na Europskom vijeću – odgovorio je premijer.

– Ne mislim Vi osobno, nego da će Vlada uskoro dobiti takav prijedlog – nastavio je Bago.

Neistinita je informacija objavljena danas u jednom dnevnom listu – odgovorio je premijer, očito se referirajući na Večernji list, koji je u današnjem izdanju objavio da je Ministarstvo uprave pripremilo prijedlog odgovora Vlade na SDP-ovu interpelaciju zbog ploče u Jasenovcu, prema kojemu to Ministarstvo smatra da nema zakonskog uporišta za uklanjanje sporne ploče.

– Po Vašem sudu, jesu li taj znak i ta ploča sporni – nastavio je novinar Nove TV.

–  Sve sam rekao u intervjuu neki dan. To je tema o kojoj moramo detaljno razgovarati sa svim partnerima u Vladi – odgovorio je premijer. 

– Pa recite sada, činilo se da je to jedan od uvjeta HNS-a… – čulo se i pitanje Večernjeg lista.

– Rekao sam u intervjuu, pročitajte. Kad to bude tema na Europskom vijeću, pričat ćemo, hvala – zaključio je Plenković i odšetao dalje.

 

Komentara 34

HO
Hodajucalaz
11:29 23.06.2017.

Meter..... Rasne zakone je donio brat Aleksandra Karađorđevića knez Pavle 1940. te godine na cijelom prostoru tadasnje zlocinacke tvorevine, tamnice naroda zvana prva Kugoslavija

HO
Hodajucalaz
11:26 23.06.2017.

Za poražene snage u ratu i njihove propagandiste bitan je usklik s kojim su poraženi. Propagandisti poražene Memorandum politike poraženi ste s tim usklikom u ratu i necete vi odlucivati hoce li ga hrvatski narod rabiti u miru. Hrvatski narod će odluciti hocemo li se pozdravljati ili necemo s pozdravom za dom spremni.

TO
Torcidas
11:37 23.06.2017.

----- Hoćemo li ponistiti pobjedu nad agresorima koju smo ostvarili s tim ustaškim usklikom kako kažeš. Dobro Hrvati znaju da smo svi mi koji smo sudjelivalu u porazu agresora ta vas agresore ustaše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije