Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.07.2013. u 12:00

Premijer je znao gdje je centralni ventil, i to je bila jedina dobra stvar za Hrvatsku

Nije dobro počelo. Prvih desetak dana u Europskoj uniji ova vlast neće pamtiti po dobru. Afere su sustizale jedna drugu. Sa skandalom oko Lex Perković dočekali smo ulazak u Uniju. Zbog toga smo se po prvi put kao punopravna članica posvađali s Europom. Probleme i svađu pokušali su pretvoriti u pokazivanje snage, samosvjesnosti i odlučnosti čak i prema jednoj Njemačkoj. Nešto kao mozak s jajima, a ispao je samo – bez mozga.

Slijedila je nova epizoda starog i ofucanog HTV-ovog serijala “Kaos”. U centru pažnje opet je izbio Goran Radman i njegov hotel u Sloveniji (koji je kupio od SDP-a). Na koncu se potpuno pogubio i izvrijeđao novinare koji su napustili presicu. Ni to nije bio kraj za HTV.

Izbila je preslatka “afera Monika”. Opet je, slučajno ili planski, umočena vladajuća stranka i njezin glavni tajnik. Mediji su se naslađivali.

“Slučaj franak” možda je potencijalno i dugoročno najozbiljnija kriza sustava koja može dodatno uzdrmati ekonomiju. Moćni bankari ustali su na zadnje noge i neće se lako predati.

Zatim je gotovo tajno pušten u promet tunel Sv. Ilija, treći najveći u Hrvatskoj. Imoćani su se odmah pobunili zbog tunelarine od 20 kuna zaboravljajući da se prolaz kroz gotovo sve tunele naplaćuje. Valjda u strahu zbog bijesnih građana, političari nisu ni došli na njima tako omiljeno rezanje vrpce. I na kraju se otkrilo da je ministricu Milanku Opačić napustilo ukupno tridesetak ljudi, među kojima su i dvoje njezinih pomoćnika, dakle najbližih suradnika. Nešto ne štima ni tu.

Šlag za kraj tjedna bila je drama na sjednici Vlade. Ne sjećam se kad se dogodilo da se neki premijer praktički bez obrazloženja digne od stola i napusti sjednicu koji vodi. Valjda je Grčiću samo rekao nešto u stilu “ajd preuzmi sad malo ti”. Obezglavljena Vlada zasjedala je tako petnaestak minuta kad se premijer vratio sav crven u licu. Pukla mu cijev u stanu, a nitko osim njega nije znao gdje je centralni ventil. On je, naravno, znao. I to je bila jedina dobra stvar za Hrvatsku. Premijer ipak zna kako se zavrću ventili. Ovaj put mu za to nije trebala Linićeva pomoć.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije