Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Linićev zamjenik

Boris Lalovac: 'Pljačka stoljeća bio je stari zakon o stečajevima'

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
04.03.2014.
u 16:13

Lalovac je u Gospodarsku komoru u Rijeci stigao umjesto ministra Slavka Linića koji je imao obveza u Bruxsellesu

 - Rezultati provedenih postupaka predstečajnih nagodbi pokazuju da je za hrvatsko gospodarstvo to bilo najbolje moguće rješenje, rekao je danas u Rijeci Boris Lalovac, zamjenik ministar financija predstavljajući rezultate vodećim gospodarstvenicima ove regije.

Lalovac je u Gospodarsku komoru u Rijeci stigao umjesto ministra Slavka Linića koji je imao obveza u Bruxsellesu. Naveo je kako je i MMF potvrdio opravdanost provođenja Zakona o predstečajnoj nagodbi koji se provodi i u zemljama EU.

-  Zlouporaba je, na žalost, bilo i zbog njih je zaustavljeno više od stotinu postupaka - rekao je Lalovac dodajući da bi se "pljačkom stoljeća" možda mogao nazvati stari zakon o stečajevima prema kojem su stečajevi trajali godinama, bez rezultata, a s ogromnim troškovima i velikom zaradom za stečajne upravitelje dok su vjerovnici teško uspijevali naplatiti svoja potraživanja.

>> U predstečajnim je nagodbama otpisano sedam milijardi kuna

Komentara 7

AM
ameris
17:02 04.03.2014.

Hoće li Lalovac za godinu i devet mjeseci,na pitanje Predsjednika sudskog vijeća,isto tako odgovoriti o zakonitosti predstečajnih nagodbi ?

XA
xaron
17:48 04.03.2014.

Boris Lalovac ? Pa tko je sad ovaj ? Izgleda da nam dolazi novi Spasitelj iz redova Riječkog SDP-a. Strava, propali smo definitivno .

DH
dalibor.hren
17:57 04.03.2014.

Ako je stari zakon pljačka stoljeća, onda je ovo sad pljačka tisućljeća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije