Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kardinal Parolin:

'Rezultati referenduma u Irskoj poraz su za cijelo čovječanstvo'

pietro parolin
Foto: Reuters/PIXSELL
27.05.2015.
u 09:49

Crkva mora voditi računa o toj stvarnosti ali u smislu da osnaži svoje zauzimanje za evangelizaciju, kaže Pietro Parolin

Rezultati referenduma u Irskoj na kojem je 62 posto glasača izglasovalo mogućnost sklapanja istospolnih brakova rastužili su kardinala Pietra Parolina, koji kaže kako to nije bio poraz za kršćanska načela, već za čovječanstvo.

– Rastužio me taj rezultat. Crkva mora voditi računa o toj stvarnosti ali u smislu da osnaži svoje zauzimanje za evangelizaciju – kazao je državni tajnik kardinal Pietro Parolin i naglasio kako se tu "ne može govoriti o porazu kršćanskih načela, već o porazu čovječanstva".

– Kao što je kazao nadbiskup Dublina (Diarmuid Martin pr.s.t.), Crkva mora voditi računa o toj stvarnosti, ali u smislu da osnaži svo svoje zauzimanje i sve svoje napore za evangelizaciju i naše kulture. Obitelj ostaje u središtu pažnje i moramo učiniti sve u njezinu obranu. Moramo zaštititi i promicati obitelj jer je ona budućnost čovječanstva. Rušiti obitelj bilo bi kao otkloniti temelje zgrade budućnosti – objasnio je Parolin.

Na pitanje slučaja s imenovanim francuskim veleposlanikom pri Svetoj Stolici, Laurentom Stefaninijem, kojem Vatikan nije dao agreman jer je gay, Parolin je kazao kako oko toga postoje pregovori s Francuskom. Dijalog je otvoren i nadamo se skorom riješenju, kazao je Parolin.

Francuska je imenovala Stefanijina, koji je svojedobno bio u francuskom veleposlanstvu pri Svetoj Stolici, za novog veleposlanika. Stefanini je homoseksualac i zalagao se u Francuskoj za zakon o homoseksualnim brakovima. Vatikan još nije dao svoju privolu da Stefanini postane francuski veleposlanik pri Svetoj Stolici.

>> Irski poučak Crkvi: Mora bliže ljudima

Komentara 30

IS
istri
11:07 27.05.2015.

ako tako die dalje jednog dana bice normalno se ozeniti i za ovcu. a zasto ne. sto je juce bilo nenormalno danas je normalno, sto danas nije normalno sutra bice. to je oduvjek zato dozvolite vec danas ali se ne ali se ne zali ako ti se cerka hoce sa jednim ljepim lupinom.

DU
Deleted user
12:41 27.05.2015.

Ultra liberalizam i jacanje potrosackog egoizma..stavljanje svega iza svoga JA.....evolucija je koja ne rezultira izborom najboljih...najplemenitijih...najpametnijih....evolucija je to koja neminovno izbacuje....najbogatije...najegoisticnije....i vodi u dekadenciju koja je vec vise puta unistavala razna ljudska carstva i civilizacije . ..mislim kako je trenutakak da pomalo nestane i ova egoisticna i samoziva kvazi demokratska zapadna...protestanska...

Avatar Dameanu
Dameanu
12:07 27.05.2015.

Ne razumijem zasto Crkva ne postuje volju naroda? Ako se netko zeli ozeniti za stablo, zasto to ne bi mogao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije