Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

I za suce treba jasno propisati da ne smiju biti masoni i zašto!

Masonska obilježja
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/2
24.02.2020.
u 00:02

Europski sud dosudio odštetu sucu jer je kažnjen kao član masonske lože koja nije bila zabranjena u Italiji

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić podnio je ostavku pod pritiskom Vlade temeljenim na etičkim principima o nedopustivom prešućivanju članstva u masonima i što se upustio u razgovor i sugestije u istražnom predmetu koji je inicirao Nikica Gabrić, veliki meštar Velikog Orijenta Hrvatske.

Jelenić nije otišao jer je učinio nešto nezakonito, a ni zbog članstva u masonima, premda je i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao kako je za glavnog državnog odvjetnika neprihvatljivo članstvo u masonima s obzirom na to da je njihovo djelovanje obavijeno velom tajne pa to može predstavljati potencijalni rizik za pravosudne dužnosnike. Po tomu Jelenić ne bi mogao biti ni zamjenik glavnog državnog odvjetnika ako i formalno ne izađe iz masona, što vrijedi i za bilo kojeg suca.

Međutim, dvojbeno je kako bi se to pravno okončalo. Naime, Europski su za ljudska prava 2004. zaštitio je talijanskog suca kojem je bilo onemogućeno napredovanje kao i mjesto predsjednika suda, nakon što je kažnjen ukorom jer je istragom ministarstva pravosuđa utvrđeno da je član masonske lože Velikog Orijenta Italije.

Cijeli članak pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Vlasnici u dvorišnoj kućici smjestili starce i lagali da je skladište

>> HAK želi od MUP-a preuzeti izdavanje prve vozačke dozvole

>> Bruto plaće u tranzicijskim državama 2019.

>> U mirovini najviše ostanu raditi inženjeri, direktori, znanstvenici

>> Macola uspio zadržati Mrkija i Brundu jer je napravio ZOO vrt

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
21:03 23.02.2020.

Suci, liječnici a pogotovo političari se moraju deklarirati. Svatko tko je u službi države mora se deklarirati, ili nikada ne bi smio prihvatiti posao za državu. Paralelni svijet sa zakletvama protivi se ustavu i vaćečim zakonima Republike Hrvatske.

ŽO
žoržet
09:15 24.02.2020.

a mogu li biti kojekakvi 'vitezovi', članovi opus deija, ordo iurisa ili drugih, tajnih ili manje tajnih, udruženja samozvane 'elite' koja si uzima govoriti pravo u ime cijelog nekog naroda i krojiti zakone isključivo po mjeri svoje dogme, vjerovanja, interesa...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije