Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

I za suce treba jasno propisati da ne smiju biti masoni i zašto!

Europski sud dosudio odštetu sucu jer je kažnjen kao član masonske lože koja nije bila zabranjena u Italiji
24. veljače 2020. u 00:02 4 komentara 2500 prikaza
Masonska obilježja
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić podnio je ostavku pod pritiskom Vlade temeljenim na etičkim principima o nedopustivom prešućivanju članstva u masonima i što se upustio u razgovor i sugestije u istražnom predmetu koji je inicirao Nikica Gabrić, veliki meštar Velikog Orijenta Hrvatske.

Josip Blažević FRA JOSIP BLAŽEVIĆ: Hrvatski masoni odbili su naš poziv za prvi susret s Crkvom: 'Ostao sam zaprepašten njihovom hijerarhijskom strogošću'

Jelenić nije otišao jer je učinio nešto nezakonito, a ni zbog članstva u masonima, premda je i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao kako je za glavnog državnog odvjetnika neprihvatljivo članstvo u masonima s obzirom na to da je njihovo djelovanje obavijeno velom tajne pa to može predstavljati potencijalni rizik za pravosudne dužnosnike. Po tomu Jelenić ne bi mogao biti ni zamjenik glavnog državnog odvjetnika ako i formalno ne izađe iz masona, što vrijedi i za bilo kojeg suca.

Međutim, dvojbeno je kako bi se to pravno okončalo. Naime, Europski su za ljudska prava 2004. zaštitio je talijanskog suca kojem je bilo onemogućeno napredovanje kao i mjesto predsjednika suda, nakon što je kažnjen ukorom jer je istragom ministarstva pravosuđa utvrđeno da je član masonske lože Velikog Orijenta Italije.

Cijeli članak pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Vlasnici u dvorišnoj kućici smjestili starce i lagali da je skladište

>> HAK želi od MUP-a preuzeti izdavanje prve vozačke dozvole

>> Bruto plaće u tranzicijskim državama 2019.

>> U mirovini najviše ostanu raditi inženjeri, direktori, znanstvenici

>> Macola uspio zadržati Mrkija i Brundu jer je napravio ZOO vrt

naslovnica | Autor :

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije
  • Avatar Epimelijade
    Epimelijade:

    Suci, liječnici a pogotovo političari se moraju deklarirati. Svatko tko je u službi države mora se deklarirati, ili nikada ne bi smio prihvatiti posao za državu. Paralelni svijet sa zakletvama protivi se ustavu i vaćečim zakonima Republike Hrvatske.

  • žoržet:

    a mogu li biti kojekakvi 'vitezovi', članovi opus deija, ordo iurisa ili drugih, tajnih ili manje tajnih, udruženja samozvane 'elite' koja si uzima govoriti pravo u ime cijelog nekog naroda i krojiti zakone isključivo po mjeri svoje dogme, vjerovanja, interesa...?