Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŠKA

HSP AS podržao kandidaturu Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
14.11.2019.
u 18:17

Iz stranke navode da su se tijekom proteklog mandata nerijetko kao stranka razilazili u mišljenjima s predsjednicom Grabar-Kitarović, ali ne i u željama i stvarnim namjerama da Hrvatsku učine uspješnijom i prosperitetnijom.

 Hrvatska stranka prava (HSP) dr. Ante Starčević u četvrtak je na sjednici Predsjedništva  stranke u Sisku donijela odluku da će na predstojećim izborima podržati Kolindu Grabar Kitarović u utrci za drugi predsjednički mandat, priopćeno je iz stranke.

"HSP AS bio je prva i jedina stranka s desnog političkog prostora koja je na predsjedničkim izborima 2014. podržala Kolindu Grabar-Kitarović te ovim današnjim činom želimo poslati jasnu poruku kako istim smjerom i istim očekivanim rezultatom - pobjedom predsjednice Grabar-Kitarović, namjeravamo nastaviti i dalje", stoji u priopćenju, kojeg je potpisao predsjednik HSP AS Hrvoje Niče.

Iz stranke navode da su se tijekom proteklog mandata nerijetko kao stranka razilazili u mišljenjima s predsjednicom Grabar-Kitarović, ali ne i u željama i stvarnim namjerama da Hrvatsku učine uspješnijom i prosperitetnijom.

Upravo zato, a imajući u vidu političke programe i ciljeve drugih kandidata, kažu iz HSP-a AS, "odluka da podržimo Kolindu Grabar-Kitarović i na ovim izborima za nas nedvojbeno predstavlja domoljubno, racionalno i pobjedničko opredjeljenje".

Ističu da je njihova odluka također politički motivirana - "uklanjanjem bilo kakve mogućnosti koja bi i potencijalno dovela do  povratka na bilo koju razinu vlasti Zorana Milanovića i njegovih suradnika, čije sjeme", kako navode, "zasijanih ideoloških podjela, socijalnih nepravdi i ekonomski promašenih politika itekako osjećamo i danas, tri godine nakon što ga je hrvatski narod poslao u političku povijest".

Iz HSP-a AS smatraju da bi takav mogući rasplet događaja "nedvojbeno, na ovaj ili onaj način, na parlamentarnim izborima doveo i SDP što bi u takvoj kombinaciji trajno narušilo budućnost Hrvatske po mjeri hrvatskih domoljuba".

Iz svega navedenog, dodaje se u priopćenju, Kolindu Grabar-Kitarović smatraju najkompetentnijom i najsposobnijom za provođenje nacionalnih politika koje su najbliže političkim stavovima i djelovanjima HSP AS, ali i, kako procjenjuju, predstavljaju iskorak u hrvatsku budućnost, "a ne korak u tamnu jugoslavensku prošlost gdje nas neki silom žele ostaviti".

Izbori za predsjednika Republike bit će održani u nedjelju 22. prosinca, odlučila je danas Vlada RH, a odluka stupa na snagu 21. studenoga odnosno s 22. studenim počinju teći svi rokovi za obavljanje izbornih radnji.

Komentara 18

OO
oo8787
19:05 14.11.2019.

Ante Starčević je otac domovine i jedan od vodećih hrvatskih nacionalista 19. st., a ovi današnji tzv. "pravaši" ne zaslužuju niti da mu cipele obrišu.

DU
Deleted user
19:50 14.11.2019.

Najpoznatiji su kao bivša stranka Ruže Tomašić. I sada tako brendirani koriste se za promidžbu hadezeove kandidatkinje. A u stvari su potpuni i beznačajni politički anonimusi. Jadnoo, prejadno i za njih iza HDZ.

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
19:01 14.11.2019.

Gdje im je onaj Ćoro Perić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije