Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Puljić: Danas se brak vidi kao nešto usputno, privremeno i prolazno

Biskupi će na plenarnom zasjedanju razmatrati i o suvremenim ekumenskim pitanjima te pitanju vjeronauka i kateheze. Saslušat će izvješća predsjednika pojedinih komisija, vijeća i odbora HBK
09. listopada 2018. u 11:41 3 komentara 260 prikaza
Hrvatska biskupska konferencija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Redovito 57. plenarno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije (HBK), pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskoga nadbiskupa Želimira Puljića, počelo je u utorak prijepodne u Zagrebu, biskupi će na zasjedanju raspravljati o "Pohodu ad limina" Rimu gdje svakih pet godina podnose izvješće o stanju i prilikama u svojim biskupijama, a tijekom boravka u Rimu, od 11. do 17. studenoga, susrest će se i sa Svetim Ocem Franjom.

Kardinal Vinko Puljić Trend ubrzanog iseljavanja Kardinal Puljić: Zabrinjava odlazak Hrvata iz BiH

Sudionici zasjedanja susrest će se u četvrtak s tajnikom Svete Stolice za odnose s državama nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom.

U Rimu će, kako su izvijestili, saslušati izvješća o dva obiteljska susreta u kolovozu i rujnu, koji su održani u Dublinu i Solinu.

Predsjednik HBK, nadbiskup Puljić istaknuo je kako se danas brak vidi kao nešto usputno, privremeno i prolazno te podsjetio na kršćanski pogled u kojem brak zajedništvo muškarca i žene, a obitelj zajedništvo roditelja i djece.

zasjedanje Puljić objasnio zašto hrvatski biskupi ne mogu prihvatiti Istanbulsku konvenciju

Biskupi će na plenarnom zasjedanju razmatrati i o suvremenim ekumenskim pitanjima te pitanju vjeronauka i kateheze.Saslušat će izvješća predsjednika pojedinih komisija, vijeća i odbora HBK. 

Bit će riječi i o 40. obljetnici Branimirove godine koja je obilježena 1979. u Ninu u sklopu obilježavanja velike devetnice 13. stoljeća kršćanstva u Hrvata. Naglasak će, rečeno je, biti na obiteljskim temama i molitvi i nedjeljnoj misi.

Biskupi će raspravljati također i o mandatima u pojedinim tijelima HBK, izaslanicima na tijelima drugih biskupskih konferencija.

crkva 21. stoljeća Mons. Uzinić – jedini biskup koji objavljuje svoje prihode i rashode i čuje što narod govori

Nadbiskup Puljić je najavio i da će na konferenciji za medije u četvrtak biti predstavljeni zaključci zasjedanja Sabora HBK.

Zasjedanje Sabora HBK održava se od 9. do 11. listopada u sjedištu HBK u Zagrebu.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
 • Avatar sindarela
  sindarela:

  I kaj to tebe briga nemaš ti valjda monopol nad brakovima

 • Aedes2017:

  Bože..gomila lažljivaca, demagoga,licemjera,homoseksualaca I pedofila ! Želi li I jedan otvoriti največe rane KC I njihovih sotoninih apostola I o njima pred Bogom I vjernikom otvoreno govoriti ? ,Neće izdajice Isusa Krista mučenika spomenuti najveći grijeh protiv Duha Svetoga,smrtni I ... prikaži još! neoprostiv zločin na nevinim Kristovim anđelima : DJECOM ,!!! Istjerali ste miliune vjernika iz crkava I iz Sv.Crkve ! Tko ste vi da se usuđujete išta činiti I govoriti u Njegovo Ime ?Prokletnici, izađite iz Doma Njegovog I njegovog svetog Nauka,Njegove Sv. Crkve !Ne govorim ni u čije ime.Mene ste toliko sablaznili da ne ulazim u crkvu dok su vaši sotonisti prisutni.Meni je ujak bio svečenik kojeg su ubili komunisti 1946 godine u St.Gradiški nakon što ga ,,blaženi,, Stepinac poslao tamo za župnika. Vi,svi prisutni demagozi I sotonisti prolijevate opet nedužnu krv tisućama ubijenih nevinih svećenika I vjernika u napaćenoj Sv Crkvi u Hrvata.Sakrite se,sramite se ili se j a v n o pokajte I narodu I cijeloj Crkvi obrišite suze I jad.

 • sjs:

  Biskup ne zna o čemu priča. Može samo nagađati, a to nije relevantno. Ljudima trebaju konkretni i djelotvorni odgovori, a ne naklapanja.