Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kardinal Puljić: Zabrinjava odlazak Hrvata iz BiH

U izjavi za agenciju Fena kardinal Puljić je kazao kako iseljavanje vidi i kao nastavak politike koja se temelji na procjeni da je bolje ukoliko Hrvata u BiH bude što manje.
30. lipnja 2018. u 13:00 48 komentara 2035 prikaza
Kardinal Vinko Puljić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić upozorio je kako je trend ubrzanog iseljavanja Hrvata iz Bosne i Hercegovine već poprimio zabrinjavajuće razmjere ocijenivši kako je sve to dio politike koja mnogima rođenima u BiH "pokušava ogaditi" tu zemlju.

Željko Komšić Željko Komšić: 'Čime Ljubić prijeti, znači li to da Hrvatska sprema novu agresiju na BiH?'

U izjavi za agenciju Fena kardinal Puljić je kazao kako iseljavanje vidi i kao nastavak politike koja se temelji na procjeni da je bolje ukoliko Hrvata u BiH bude što manje.

Vrhbosanski nadbiskup je podsjetio na činjenicu kako je prema podacima prikupljenim tijekom blagoslova domova ustanovljeno kako je u 286 crkvenih župa koliko ih ima u BiH broj katolika u 2017. godinu u odnosu na stanje godinu dana ranije smanjen za više od 14 tisuća.

Na Božić 1987. godine prvi put posjetio sam međugorje Kako sam se prije 31 godinu u Međugorju 36 sati družio s Gospinim vidiocima

Stalna proizvodnja napetosti u zemlji i stvaranje nesigurnosti te nepostojanje jednakopravnosti zamorili su ljude i oni stoga sve češće i u sve većem broju odlaze, ocjenjuje kardinal Puljić.

"Javnost uporno čini da se ljudima zgadi ova zemlja i život u njoj jer se forsira samo negativno", kazao je vrhbosanski nadbiskup.

Erdogan u BiH bosna i hercegovina 'Što će biti s BiH ako Turci napuste Zapad?'

Komentirajući imenovanje biskupa Henryka Hosera apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, kazao je kako je tu Crkva u BiH u jedinstvu s općom crkvom.

"Što Sveti otac predloži i odluči to vrijedi i za nas u BiH te ne donosimo posebni stav nego prihvaćamo papinu odluku", kazao je Puljić.

Tomislav Pervan DR. FRA TOMISLAV PERVAN Zahvalni smo Svetomu Ocu što je prepoznao Međugorje na zemljovidu Katoličke crkve
Kardinal Vinko Puljić
1 / 11
Zdravko Mamić
ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

  • cinbenik:

    Uzrok iseljavanja Hrvata iz BiH,je u djelovanju stranke opasnih namjera i poHercegovacenja Hrvata...BiH Hrvati su zrtve emigrantske politike i katoličkih misija,zbog neuspjelih experimenata nestaje Hrvata iz Bosne,a posebno Posavine... Crkva je uvijek bila na strani HDZe unistavackog zla,pa tako snosi ... prikaži još! veliku odgovornost za rezultate biste je Hrvata uopće,a posebno u Bosni.

  • skupiduša:

    Organizirano ste ih dovukli u Hrvatsku, podijelili domovnice, stanove, položaje i sve privilegije, a sada biste htjeli da su i tamo. Ne može se sjediti na dvije stolice, izgleda i može!

  • Aedes2017:

    Ne,ne odlaze oni nigdje !Oni prvo okupiraju I pljačkaju R.Hrvatsku ,tek potom ,možda,odu do Minčena..uzoriti..sve pod nadzorom hdza I KC.