Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu zadovoljni

HKS: Posjeta Vučića rezultirala jednim velikim ništa

Marijan Pavliček
Foto: Branimir Bradarić
13.02.2018.
u 17:05

Brojni održani sastanci samo potvrđuju konstantu srbijanske politike, a to je „politika negiranja krivnje iz vremena Domovinskog rata, rekao je predsjednik HKS-a

Predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček oglasio se priopćenjem za medije u kojem je za posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj rezultirao jednim velikim ništa.

- Unatoč brojnim neriješenim pitanjima, koja prvenstveno datiraju iz vremena Domovinskog rata, kao što su ratna odšteta, vraćanje otetog kulturnog blaga, priznavanje krivnje za agresiju na Republiku Hrvatsku, status hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i niz drugih, od gospodina Vučića nismo dobili niti jedan konkretan odgovor, navodi Pavliček.  

Dodaje i kako brojni održani sastanci samo potvrđuju konstantu srbijanske politike, a to je „politika negiranja krivnje iz vremena Domovinskog rata, politika koju Srbija već godinama promovira kako unutar vlastite države, tako i unutar europskih i svjetskih institucija“. Za vraćanje matičnih knjiga iz općine Dvor na Uni Pavliček kaže kako su u najmanju ruku provokacija i pokazuju koliko je istinski Vučiću stalo do rješavanja otvorenih pitanja.

- Ovakvi i slični posjeti su poražavajući za hrvatsku vanjsku politiku, ali i ponižavajuća predstava za hrvatski narod. Stoga smatramo da Hrvatska, kao punopravna članica Europske unije, treba iskoristiti sve pravne mehanizme kako bi  usporila i zaustavila daljnje pregovore Srbije s Europskom unijom, dok god se sva otvorena pitanja u potpunosti ne riješe, jer samo na istini ove dvije države mogu graditi stabilne i dobrosusjedske odnose, kaže Pavliček.

Komentara 13

DU
Deleted user
19:01 13.02.2018.

Da, cista NULA, ali za hrvatsku politiku.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:50 13.02.2018.

Ljudi se varaju kad misle da je Srbiji potrebna RH za ulazak u EU. Svojim principijelnim stavom, moram reci i djelotvornim, postigli su da ih EU i US maze i zovu u clanstvo EU. Umjesto da je Hrvatska pokazala dada ima kicmu i dostojanstvo Hrvati su se rastrcali nebili pohapsili sve svoje heroje i dodvorili se Berlinu, koji je do sada ulozio 3X vise u privredu Srbije nego Hrvatske. A imali smo more kao adut sto Srbija nema. Steta je da se i danas nasi politicari dodvoravaju svima i svakome a Srbija poentira.

VA
vadis1
18:14 13.02.2018.

U HKS su veliki negativci. Vucicev dolazak u Hrvatsku je nacin kako rijesavati probleme izmedju Hrvatske i Srbije, izmedju Srba i Hrvata uopce. Pogled treba usmijeriti prema buducnosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije