Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pogledajte video koji pokazuje da je Vučić ipak stavljao Glinu u veliku Srbiju

Prilikom posjeta Vrginmostu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je suočen s pitanjem o govoru u Glini koji je održao 1995. godine.
13. veljače 2018. u 14:00 130 komentara 18427 prikaza
Foto: Screenshot
Pogledajte galeriju 1/5

Kakva će to država biti ako srpski radikali pobjede i poraze predsjednika Srbije! Vi znate da ćete živjeti u velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, govorio je Aleksandar Vučić tijekom govora u Glini 1995. godine.

SNV u Lisinskom grabar-kitarović 'Nitko u Hrvatskoj ne smije biti građanin drugog reda. Hrvatska je vaša domovina!'

Prilikom posjeta Vrginmostu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio je suočen s pitanjem o govoru u Glini koji je održao 1995. godine.

– Od vas sam čuo jučer bezbroj istih pitanja – odgovorio je Vučić na pitanje novinarke

– Mjera vaše podrške i poštovanja proporcionalna je poniznosti nekoga tko bi došao među vas. Takvu vrstu poniznosti s moje strane nećete vidjeti. Ta mjera poniženja i poniznosti koju očekujete od svakog iz Srbije da bi mogao razgovarati s nekim iz Hrvatske pogrešan je put – rekao je Vučić. 

Ponovio je i ono što je jučer govorio, da imamo različite poglede na događaje iz '90-ih godina. Novinari su ipak inzistirali na komentar njegova govora u Glini.

Ovo je dio njegova govora iz okupirane Gline 1995. godine:

"Vi se, braćo, ne borite za ništa što nije vaše, nego da sačuvate ono što je oduvijek bilo srpsko i to mora ostati srpsko.  

Pre četiri godine na dnevnicima je svaku večer bilo po pola sata o onome što se dešava u Srpskoj Krajini, na Baniji, Kordunu u Lici... Što sada ima na televiziji? Kakvo je vreme u Krajini? Eto što njih interesuje. Kao da je to u inostranstvu, kao da je u Hrvatskoj? E neće  moći. 

Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska, nikada Banija neće nazad u Hrvatsku. I ono što je ostalo u Srbiji simpatizera Slobodana Miloševića ne znaju u kakvoj će državi živeti sutradan. 

Nitko više ne zna ni u ovoj sali ne zna za koju se državu zalaže Slobodan Milošević. Hoće li to biti beogradski pašaluk ili neka avnojska Jugoslavija. 

Kakva će to država biti, ukoliko srpski radikali pobede i poraze predsjednika Srbije! Vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, tu odstupavanja više neće biti", rekao je tada Vučić.

1 / 88
Vučić na večeri na Pantovčaku
Panenić i Kovač Večernji TV Kovač i Panenić: Vučić je dolazio u Gvozd huškački, a sad im donosi deset laptopa i opanke Sjednica Sabora Reakcije zastupnika Glavašević: Vučić nema dobre namjere, poniženi smo! Bulj: Vodi ga kući! Vučić na večeri na Pantovčaku SVEČANA VEČERA Vučić se našalio na račun Vulina: 100 dana tišine na teme iz prošlosti!
COVID-19
Znanstvenici i stručnjaci o sve većem broju zaraženih: Ovo su tri mjere koje hitno treba poduzeti
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
  • koraknaprijed:

    Kako bi on mogao biti srbin da ne zna lagati?

  • dopizdilomi:

    Dobro. OK. Mi to znamo. A zašto se snimka ne vrti na CNN-u i sličnim televizijama ili "prezentacijama" u stranim državama i u UN-u. Nepismeni čobani nam vode vanjsku politiku.

  • Deleted user:

    bolesni lazov..i mali manipulator..dio srbijanske genetike.