Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski šef diplomacije

Grlić Radman o zarobljenom Hrvatu: Šanse su velike. Njegov život nam je prioritet

Zagreb: Gordan Grlić Radman dao izjavu uoči početka sjednice Vlade
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
13.05.2022.
u 20:34

Interesiraju se. Pitaju misli li predsjednik to ozbiljno i je li to hrvatska vanjska politika. Pitaju me hoćemo li doista zaustaviti pristup Finske i Švedske u NATO", kazao je ministar o Milanovićevim izjavama da će Hrvatska Finsku i Švedsku blokirati pri pokušaju ulaska u NATO

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je kako Hrvatska ulažer diplomatske i političke napore kako bi se oslobodio zarobljeni Hrvat.

"Šanse su velike. Ulažemo diplomatske i političke napore kako bismo dočekali njegovo oslobađanje. Ovog trenutka ne mogu toliko govoriti. Poduzimamo sve što je bitno. Ja sam optimističan osobito nakon što smo vidjeli ove slike", rekao je ministar za Dnevnik.hr, pritom misleći na razgovor koji je srpski novinar snimio sa zarobljenim Hrvatom. 

"Još uvijek imamo i veleposlanstvo u Moskvi i u Ukrajini. Život hrvatskog državljanina nam je prioritet. Najvažniji", dodao je Grlić

Potpredsjednica slovenske vlade Tanja Fajon zauzima se za što skoriji ulazak Hrvatske u Schengen, ali to uvjetuje provedbom arbitražne odluke o granici, pišu mediji.

"Blokada je pojavila kao jedna riječ koja se često vrti u medijskom prostoru. Uvjeren sam da ćemo sve naše odnose koji su dosada bili jako dobri, ojačati, nastaviti suradnju. Siguran sam da će se kolegica založiti za Hrvatsku u šengenskom prostoru. Jer je to u interesu Slovenije. To je u europskom duhu", kazao je Grlić Radman dodavši da je činjenica da će hrvatski ulazak u Schengen biti najvažniji Slovencima koji ljetuju kod nas, glavni argument. 

Grlić Radman ranije je tijekom dana rekao da ga zovu kolege iz i raspituju se o Milanovićevim prijetnjama da će Hrvatska Finsku i Švedsku blokirati pri pokušaju ulaska u NATO.

"Interesiraju se. Pitaju misli li predsjednik to ozbiljno i je li to hrvatska vanjska politika. Pitaju me hoćemo li doista zaustaviti pristup Finske i Švedske u NATO", dodaje ministar. 

"Razgovarao sam sa finskim ministrom i švedskom ministricom. Ona me nakon predsjednikovih izjava nazvala dosta zabrinuto i čudu 'Zar je to moguće?'. Hrvatska je predana NATO savezu. Bila je jako zabrinuta", kaže Grlić Radman. 

Komentara 10

DU
Deleted user
20:40 13.05.2022.

Ako i ima šanse, to sigurno nije zbog politike vlade i tvog osobnog angažmana. Tebi je bolje da se sakriješ i što manje pojavljuješ dok taj dečko ne dođe doma. Ako će ga Rusi pustiti to je zbog Milanovićevog angažmana, a ne tvog.

Avatar Cantor
Cantor
20:49 13.05.2022.

Ako ga Rusi puste to je zbog njihove velikodušnosti a ne zbog ovih naših besprizornih likova....

Avatar Dragovit
Dragovit
21:21 13.05.2022.

Ako on doživi povratak u Hrvatsku to može zahvaliti jedino bivšem veleposlaniku RF u Hrvatskoj Azimovu i dobroj volji Putina naravno. O prioritetu Loleka i Boleka radije ne bih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije