Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jandroković o MILANOVIĆu

'Blokirati Finsku i Švedsku znači ići na ruku Rusiji, nije riječ o mudrom prijedlogu'

Zagreb: Izaslanstvo Sabora položilo vijenac na Mirogoju povodom obilježavanja 100. obljetnice prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/7
13.05.2022.
u 10:56

– Ta odluka, kada bi Hrvatska zaista blokirala ulazak, narušila bi međunarodnu poziciju i ugled Hrvatske – rekao je Jandroković

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na Mirogoju je s izaslanstvom HDZ-a položio vijenac u povodu stote obljetnice Franje Tuđmana. On je na početku rekao kako je počašćen time što je na čelu izaslanstva Hrvatskog sabora položio vijenac u znak sjećanja na prvog hrvatskog predsjednika.

– Bio je povjesničar i državnik, čovjek koji je svoju viziju pretočio u stvarnost – rekao je Jandroković i dodao kako je Tuđman 'izvrsno poznavao međunarodne odnose, povijest i mentalitet hrvatskog naroda.

– Znao je kako voditi hrvatski narod – rekao je Jandroković.

Komentirao je i izjave predsjednika Zorana Milanovića da će uložiti veto na ulazak Finske, odnosno da se to treba uvjetovati izmjenom izbornog zakona u BiH.

– U ovome trenutku blokirati Finsku i Švedsku znači ići na ruku Rusiji. Smatram da nije riječ o mudrom prijedlogu, mislim da bi ta odluka, kada bi Hrvatska zaista blokirala ulazak, narušila međunarodnu poziciju i ugled Hrvatske – rekao je Jandroković dodajući da to ne bi ni na koji način pomoglo Hrvatima u BiH. 

– Dodatno bi antagonizirala i njih i RH s vrlo važnim akterima međunarodnih odnosa – rekao je.

– Treba biti oprezan s takvim izjavama. Možda se one nekima čine atraktivne i provedive, ali uvjeravam vas da bi takav potez narušio poziciju i RH i hrvatskog naroda u BiH – rekao je Jandroković.

Komentara 30

FN
Fr@njo
11:52 13.05.2022.

blokiranjem nas vrhovni komandat sepuri se pred domacem mularijom...kada ce se odlucivati , biti ce nas vojskovodja manji od makovog zrna..

PB
priska.bresci
13:07 13.05.2022.

Finska i Švedska su dvije uređene države a sto se nemoze reci za BH tu se nezna ko pije i ko plaća i ne pridrzavaju se nikakvih ugovora

Avatar uputnik
uputnik
11:38 13.05.2022.

Hrvatska ne ostavlja saveznika na cjedilu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije