Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju

Čačić: Plaće se neće dirati, ali u javnoj upravi će biti otkaza

\'23.03.2011., Kneza Mislava 8, Zagreb - Radimir Cacic, predsjednik Hrvatske narodne stranke.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midžor/Pixsell
06.12.2011.
u 19:30

Govoreći o proračunu Čačić je rekao da će s njim izaći što ranije, a da kreditni rejting, u slučaju da nam padne, moramo dizati svim snagama

Radimir Čačić, vjerojatni budući potpredsjednik Vlade, za Dnevnik Nove TV  je istaknuo da nova Vlada neće dirati plaće u javnoj upravi, ali da će se smanjiti masa plaća i uvesti kriterij krivulje uspješnosti.

– Sadašnje stanje jest tko jednom uđe u javnu upravu, izlazi kada ide u mirovinu, kao da je u monarhiji. To znači da će se prema kriteriju kvalitete ulaziti i kriteriju nekvalitete izlaziti, i tako svake godine. Plaće se neće dirati, ali u javnoj upravi bit će otkaza – istaknuo je Čačić.

Na pitanje brinu li ga prognoze kreditnih agencija da će se smanjivati kreditni rejtinzi u 15 zemalja Europske unije Čačić je rekao da ga jako zabrinjavaju.

– Kao prvi prioritet moramo izaći s paketom reformskih mjera koje moramo prezentirati svim ključnim financijskim institucijama. Dobili smo mandat apsolutne većine, da nismo, ne bismo to mogli – rekao je za Novu TV.

Govoreći o proračunu rekao je da će s njim izaći što ranije, a da kreditni rejting, u slučaju da nam padne, moramo dizati svim snagama.

– Postoji prijetnja da padne, a to je posljedica dosadašnje nesposobne i korumpirane vlasti, moramo odmah aktivirati i ukloniti barijere za investiranje – dodao je Čačić.

Govoreći za HTV-ov Dnevnik 3 Čačić je najavio donošenje proračuna u najkraćem mogućem roku. Izjavio je da će hrvatski građani morati na radikalnu dijetu, a da će pošteđeni biti samo umirovljenici koji žive na egzistencijalnome minimumu.  Na pitanje hoće li rasti PDV nije odgovorio direktno već je rekao kako neće rasti ukupno porezno opterećenje. Isti je odgovor dao i na pitanje hoće li oporezovati dobit banaka.

Najavio je tzv. porez na bogate kroz oporezivanje dobiti na dividendu. Što se tiče oporezivanja nekretnina, rekao je kako je normalno da se na udaru prvi nađu oni koji su najbogatiji.

Komentara 291

IC
icko
23:20 06.12.2011.

Onje naziva onu vladu ludjacima a ovu slobodno mozemo nazvat ludjacima i kretenima prije negose i formira..

Avatar slavko stečajko
slavko stečajko
18:59 07.12.2011.

Tko financira kampanje kukuriku koalicije i HDZ-a ? Financiraju li ih možda tajkuni?

KL
Klarahrv
21:25 06.12.2011.

Samo me zanima tko će biti pravi premijer Zokac ili Gazimir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije