Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO I SURADNJU S TRAMIŠAK

Butković: Telekomi ne bi trebali povećati cijene, kao ni pošta

Zagreb: Izjave ministara nakon sjednice Vlade
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/5
13.01.2023.
u 13:48

"Svi smo došli na određeno vrijeme, nitko to ne treba shvaćati kao poraz u svojoj političkoj i profesionalnoj karijeri. Paladina i Tramišak su odradili svoju dionicu, predsjednik Vlade je taj koji donosi odluke", ističe Butković

Nakon sjednice Vlade, ministar Oleg Butković istaknuo je, govoreći o povećanju cijena, da telekomi ne bi trebali povećavati cijene. Kako kaže, s njima se razgovaralo te mnogi od njih koriste mjere vezane uz povećanje električne energije. "Mjere koje je Vlada donijela prošle godine itekako su pomogle i telekomima. Tako da nema razloga za povećanje tih cijena. Sljedeći tjedan ćemo se ponovno s njima sastati, ja sam prvi krug razgovora s njima obavio, kolega Filipović također", istaknuo je. 

Rekao je i da neće biti povećanja univerzalne usluge u pošti.

Vezano uz obnovu nakon potresa, Butković je istaknuo kako ne zna što je predlagao Ivan Paladina, no zna što predlaže Branko Bačić

"Ide se k objedinjavanju i centraliziranju samog procesa obnove, ali to će u ponedjeljak Branko Bačić predstaviti u Hrvatskom saboru", rekao je Butković te istaknuo kako je obnova prioritet. 

"Njegov koncept i vizija kako to treba izgledati prihvaćena je i ja mislim da će to uroditi plodom i da će konačno to biti onako kako treba biti", rekao je govoreći o Bačiću za kojeg navodi i da ima iskustva. 

Osvrnuo se i na svoju suradnju s Natašom Tramišak. "Ja problema nisam imao s kolegicom Tramišak. Ne može nijedan ministar biti i ponašati se kao izolirani otok. Mi smo u timu i moramo svi zajednički surađivati i pronalaziti rješenja. Neću reći pomagati jedni drugima, ali razumjeti probleme određenih resora i zajednički ih rješavati. Svi smo došli na određeno vrijeme, nitko to ne treba shvaćati kao poraz u svojoj političkoj i profesionalnoj karijeri. Paladina i Tramišak odradili su svoju dionicu, predsjednik Vlade je taj koji donosi odluke", ističe Butković. 

"Povjerenje je jako bitno. Ne samo u politici, nego u obitelji, poslovnom svijetu. Ako ne postoji povjerenje, onda je razlaz jedino rješenje. O tim ljudima mogu reći sve korektno, ja nisam imao problema", dodao je. S novim ministrom Šimom Erlićem, kaže, očekuju dobru suradnju. 

Komentara 12

DL
Dvanaest__legija
14:14 13.01.2023.

Butković je natrkeljao nekoliko besmislenih fraza, te duboko udahnuo prije nego je ponovno zaronio duboko u guzicu Anemičnom!

OB
obican
13:52 13.01.2023.

Samo ti plivaj, vidis kako je njonek daleko dogurao

DU
Deleted user
14:04 13.01.2023.

Kad bi riječi našeg premijera: "Ne može niti jedan ministar biti i ponašati se kao izolirani otok. Mi smo u timu i moramo svi zajednički surađivati i pronalaziti rješenja. Neću reći pomagati jedni drugima, ali razumjeti probleme određenih resora i zajednički ih rješavati." bila istina, gdje bi nam bio kraj. Ovako pored tolikih promjena ministara teško povjerovati da se ministri ne ponašaju kao izolirani otoci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije