Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIBIJA

Barunica Ashton doputovala u Benghazi radi otvaranja ureda EU

Tripoli
22.05.2011.
u 13:05

Gadafiju je zbog zračnih napada sloboda kretanja do te mjere ograničena da se može konstatirati da se počeo skrivati - poručuju iz NATO-a

Catharine Ashton, povjerenica za vanjsku politiku EU doputovala je u Benghazi gdje je libijskoj oporbi obećala dugoročnu europsku podršku. Ashton će u Benghaziju otvoriti ured EU.

- Ovdje sam kako bih pojasnila da će pomoć EU libijskom narodu na polju gospodarstva, zdravlja i obrazovanja biti dugoročna, sve dok ljudi ove zemlje žele takvu našu prisutnost - kazala je barunica Ashton.

Ashton je u oporbeno uporište stigla nekoliko sati nakon što su NATO snage ponovo bombardirale zapovjedništvo Moamera Gadafija u Bab Al-Aziziyi i luku u Tripoliju. Iz sjedišta NATO-a u Bruxellesu poručuju kako su zračni napadi ograničili Gadafijevo kretanje.

- Mogućnost izdavanja naredbi borcima Gadafiju je ograničena. Ograničena mu je i sloboda kretanja do te mjere da se može konstatirati da je Gadafi prešao na skrivanje - kazao je zapovjednik Mike Bracken.

Američki predsjednik Barack Obama u petak je poslao pismo Kongresu od kojeg traži podršku za nastavak akcije u Libiji. Predsjednik, naime, ima tehnički rok od 60 dana unutar kojih mora dobiti političku podršku Kongresa za korištenje ratnih ovlasti.

Ključne riječi

Komentara 9

BU
bubica5
13:25 22.05.2011.

EU je fasisticka tvorevina . Nju interesuje nafta a ne Libiski narod. Da je interesuje narod ne bi bombardovali Libiju i unistavali infra strukturu kao u Srbiji .

OB
-obrisani-
13:26 22.05.2011.

FAKAT a dojucer su placali dolare GADAFIJU za Naftu---k****** sinivi prvo cekaju da vide tko ce pobjediti o onda dolaze sklapati poslove --.-d***** sa zapada.....

B6
Booyaka 619
13:31 22.05.2011.

Jel\' to ona ljepotica iz ružnih priča?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije