Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijeti svima

ANKETA Bojite li se nestašice hrane?

Potrošačka košarica dodatno će poskupjeti uvođenjem eura
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
09.09.2023.
u 14:17

U posljednje vrijeme sve se češće priča o potencijalnim nestašicama hrane na planeti. Uz bojne krize, poput inflacije, ratova i slično, problem oko uzgoja i distribucije stvaraju i klimatske promjene.

Sigurnost opskrbe hranom Svjetska banka definira kao stanje u kojem “svi ljudi u svakom trenutku imaju fizički i ekonomski pristup dostatnim količinama sigurne i nutricionistički bogate hrane koja ispunjava njihove prehrambene potrebe i ukuse za zdrav i aktivan život.” Prijetnje toj potrebi posljednjih su godina sve učestalije, pa se sve češće piše i govori o potencijalnim nestašicama određenih namirnica. 

Još nije nastupilo izvanredno stanje, ali već polako nastupa globalna kriza. Do značajnijih nestašica moglo bi doći iduće godine. Ovih pet namirnica trenutačno je najugroženije. Portal Eat This tako je prije nekoliko dana upozorio da bi moglo doći do nestašice ovih pet namirnica: Riža, tjestenina, čokolada, losos i brašno (više o tome OVDJE)

Strahujete li i sami od potencijalnih nestašica hrane? Ako da, što vas posebno plaši? Podijelite s nama vaše mišljenje u anketi i komentarima. 

VEZANI ČLANCI 

Komentara 12

ŠA
Šaraf
15:32 09.09.2023.

Možda bi naša hrana trebala da ostane u Hrvatskoj a ne da se izvozi u Njemačku i onda još je jeftinija nego u Hrvatskoj.

HA
Haha
17:26 09.09.2023.

E, to da ce nestati lososa, to bi nas sve trebalo zabrinuti😅

Avatar mrIvan
mrIvan
17:38 09.09.2023.

Svi se prebacimo na travu i neće biti problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije