Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomagao teroristima

Amerikancu 35 godina zatvora za teroristički napad u Mumbaiju

mumbai
YouTube
25.01.2013.
u 07:36

Daood Gilani (52) sin je moćnog vlasnika pakistanske televizijske kuće koji je 2006. godine promijenio ime u David Headley

Amerikanac pakistanskog porijekla, koji je sudjelovao u krvavom terorističkom napadu 2008. u indijskom Mumbaiju, osuđen je u četvrtak na 35 godina zatvora. Daood Gilani (52) sin je moćnog vlasnika pakistanske televizijske kuće koji je 2006. godine promijenio ime u David Headley, javlja CNN. Kaznu za napad u kojem su poginule 164 osobe izrekao mu je Federalni sud u Chicagu.

Headley je u istom gradu uhićen u listopadu 2009. i to tijekom istrage o napadu na danske novine koje su objavile karikaturu proroka Muhameda. Kasnije su ga istražitelji povezali s napadom u Mumbaiju, a zbog suradnje s agentima i razotkrivanja ostalih terorista zahtjev za smrtnom kaznom preinačen je u dugogodišnju kaznu zatvora.

>>Indija pogubila napadača na Mumbai. Obješen u zatvoru

Komentara 3

Avatar whitesox
whitesox
08:30 25.01.2013.

tako to rade pravne države!ebiga mi naše teroriste abolirali!koga mi biramo?što god rade rade protiv volje birača!

RE
@rea
12:48 25.01.2013.

Zaista šteta da su Ameri odbili isporučit' ga Indiji. Tamo bi naučio lekciju.

OL
olovka
12:02 26.01.2013.

Tako se to radi u svijetu , zar i Bina Ladina nisu obucavali kako se to radi . Samo malo mozga pa da se shvati odakle teror krece zadnjih 60 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije