Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak

Tina Vukov: Voljela bih imati dvoje djece, ali daleko sam od osnivanja obitelji

Tina Vukov
Foto: Promo
30.08.2014.
u 15:43

Nakon dulje pauze pjevačica se vraća na glazbenu scenu s novim singlom ‘666’ za koji je inspiraciju našla u pjesmama grupe Hooverphonic i Lane Del Rey

Samozatajna Riječanka Tina Vukov nakon dulje izdaje novi singl kojim se uskoro priprema osvojiti glazbene ljestvice. Iako je na sceni više od deset godina, novim singlom napravila je svojevrsnu prekretnicu u dosadašnjem glazbenom izričaju.

– Nova pjesma zvuči kao nešto što sam instinktivno nazvala dark pop, a može se usporediti s pravcem koji je trenutačno popularan u svijetu. Imala sam u glavi zvuk grupe Hooverphonic, Lane Del Rey i Madonnina albuma Ray of light. Jako sam zadovoljna kako je ispalo – oduševljeno govori pjevačica. Pjesma koja će uskoro ugledati svjetlo dana nosi naziv po đavoljem broju – 666, no Tina nas uvjerava da pjesma nema nikakve veze s vragom i da u njoj nema ničeg provokativnog. – Pjesma govori o ljubavnoj situaciji, a broj 666 odnosi se na dijelove srca – otkriva mlada glazbenica i dodaje da je njeno srce još neosvojeno. Glazbeni talent naslijedila je od obitelji, a još i danas pamti savjet koji joj je pokojni djed Joško dao kad je ulazila u profesionalne vode. – “Ne opterećuj se savršenstvom i ne forsiraj glas u mladoj dobi”, govorio mi je djed. No tad sam se samo djelomično toga pridržavala. Savjeti su se uglavnom odbijali od mene dok nisam sazrela i sama ih osjetila – priznaje mlada Riječanka. Od svojih početaka lijepa glazbenica u svojim pjesmama naginje jazz-zvucima pa čvrsto vjeruje da jazz-scena u Hrvatskoj ima svijetlu budućnost. – Ne mislim da bi se jazz ikad mogao komercijalno mjeriti s pop-glazbom, ali primjećujem da ima sve više interesa i kulturnih zbivanja za jazz-glazbenike. To me veseli jer vrlo često izvodim standarde na nastupima iako se ne mogu potpuno svrstati u jazz-scenu – govori Tina koja naglašava da su njene pjesme uglavnom pop.

Tijekom svoje desetogodišnje karijere surađivala je s brojnim velikim imenima hrvatske scene, no jedno ime ipak joj je ostalo u posebnom sjećanju. – Arsen Dedić osoba je koja uvijek ostavlja dojam. Volim njegove bezvremenske pjesme, a i vrlo je zabavan i zanimljiv u društvu, bez obzira na razlike u godinama – govori lijepa 25-godišnjakinja koja trenutačno ne razmišlja o novim suradnjama. Zadovoljna je, kako kaže, s ljudima s kojima trenutačno radi jer zajedno dijele ukus, senzibilitet i viziju novih pjesama.

Zbog ljubavi prema glazbi fakultetske obveze na riječkom Filozofskom fakultetu, gdje studira engleski i filozofiju, stavila je u drugi plan. – Studij je sad u mirovanju. Posvetila sam se samo glazbi. Tko zna, možda jednog dana nastavim – govori Tina koja bi u budućnosti uz karijeru htjela osnovati i obitelj. – Voljela bih imati dvoje djece, ali mislim da sam još jako daleko od toga – priznaje mlada glazbenica.

Ključne riječi

Komentara 1

U1
ursus_1212
17:48 30.08.2014.

Zašto koristiš simbole antikrista?? Slučajno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije