Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA STUDIJA

Širi se lista simptoma za COVID-19: Ovo su najnovije indikacije zaraženih ljudi

States Enact More Covid-19 Rules as Cases Rise
Foto: John Angelillo/Newscom/PIXSELL
1/2
17.11.2020.
u 22:20

Ta nova otkrića mogu pomoći bolnicama u organizaciji bolje skrbi za te rizične pacijente, ali isto tako mogu pomoći članovima obitelji i ljudima koji rade s umirovljenicima da bolje prepoznaju znakove upozorenja

Osjećaj slabosti, poremećaj razine šećera u krvi te gastrointestinalne tegobe novi su simptomi koji su uočeni kod više polovice pacijenata pozitivnih na COVID-19.

Otkrila je to nova američka studija u kojoj je analizirano 12.000 posjeta pacijenata hitnim službama pet njujorških bolnica. Znanstvenici navode da se 57,5 posto COVID-19 pozitivnih pacijenata žalilo na osjećaj slabosti. Isto tako 55,5 posto pacijenata šećer u krvi je bio izvan kontrole, a 51,4 posto pacijenata najviše se žalilo na gastrointestinalne tegobe liječnicima, prenosi Zimo.

Nadalje, pacijenti stariji od 65 godina više žale na netipične simptome, poput proljeva, umora i slabosti. Nadalje, studija je otkrila i da pacijentima koji su dehidrirani, promijenjenog mentalnog statusa (pod koji spada i osjećaj slabosti) ili kojima je naglo pala razina šećera u krvi, prijeti veći rizik od smrti od komplikacija izazvanih bolešću COVID-19.

Ta nova otkrića mogu pomoći bolnicama u organizaciji bolje skrbi za te rizične pacijente, ali isto tako mogu pomoći članovima obitelji i ljudima koji rade s umirovljenicima da bolje prepoznaju znakove upozorenja na zarazu novim koronavirusom, kaže Christopher Clifford, koautor studije sa Škole za medicinu Icah u New Yorku.

Ključne riječi

Komentara 12

AD
admzaq
00:43 18.11.2020.

Ove simptome ja imam kada mjesec dana dnevno popijem po 4-5-6 pivi. Osim što mi šećer ne pada. Doduše nisam ga ni mjerio tada.

SO
Sobrudolf
01:34 18.11.2020.

Zaboravili su simptom jednog zelenog, a drugog crveno/plavog uha i opalog alata u gacama!

DU
Deleted user
22:46 17.11.2020.

Ovaj covid je istisnuo sve poznate bolesti, preuzeo je kao razbojnik njihove simptome. Od sad bi najbolje bilo raditi bolnice samo za covid, budući da ostalih bolesti skoro više ni nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije