Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Znanost

Širi se lista simptoma za COVID-19: Ovo su najnovije indikacije zaraženih ljudi

Ta nova otkrića mogu pomoći bolnicama u organizaciji bolje skrbi za te rizične pacijente, ali isto tako mogu pomoći članovima obitelji i ljudima koji rade s umirovljenicima da bolje prepoznaju znakove upozorenja
17. studenoga 2020. u 22:20 12 komentara 21702 prikaza
States Enact More Covid-19 Rules as Cases Rise
Foto: John Angelillo/Newscom/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Osjećaj slabosti, poremećaj razine šećera u krvi te gastrointestinalne tegobe novi su simptomi koji su uočeni kod više polovice pacijenata pozitivnih na COVID-19.

Zagreb: Karolina Vidović Krišto o teroriziranju građana od strane banaka AFERA VJEROELEKTRANE Bašić oštro o Vidović-Krišto: Zatražit ćemo skidanje imuniteta i pokrenuti tužbu

Otkrila je to nova američka studija u kojoj je analizirano 12.000 posjeta pacijenata hitnim službama pet njujorških bolnica. Znanstvenici navode da se 57,5 posto COVID-19 pozitivnih pacijenata žalilo na osjećaj slabosti. Isto tako 55,5 posto pacijenata šećer u krvi je bio izvan kontrole, a 51,4 posto pacijenata najviše se žalilo na gastrointestinalne tegobe liječnicima, prenosi Zimo.

Nadalje, pacijenti stariji od 65 godina više žale na netipične simptome, poput proljeva, umora i slabosti. Nadalje, studija je otkrila i da pacijentima koji su dehidrirani, promijenjenog mentalnog statusa (pod koji spada i osjećaj slabosti) ili kojima je naglo pala razina šećera u krvi, prijeti veći rizik od smrti od komplikacija izazvanih bolešću COVID-19.

Ta nova otkrića mogu pomoći bolnicama u organizaciji bolje skrbi za te rizične pacijente, ali isto tako mogu pomoći članovima obitelji i ljudima koji rade s umirovljenicima da bolje prepoznaju znakove upozorenja na zarazu novim koronavirusom, kaže Christopher Clifford, koautor studije sa Škole za medicinu Icah u New Yorku.

Zagreb: Počelo antigensko testiranje testiranje u srednjim školama
UČINKOVITOST CJEPIVA
Stručnjaci otkrili što se može dogoditi dođete li u dodir s virusom 10 dana nakon prvog cijepljenja
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
  • admzaq:

    Ove simptome ja imam kada mjesec dana dnevno popijem po 4-5-6 pivi. Osim što mi šećer ne pada. Doduše nisam ga ni mjerio tada.

  • Sobrudolf:

    Zaboravili su simptom jednog zelenog, a drugog crveno/plavog uha i opalog alata u gacama!

  • hegedus:

    Ovaj covid je istisnuo sve poznate bolesti, preuzeo je kao razbojnik njihove simptome. Od sad bi najbolje bilo raditi bolnice samo za covid, budući da ostalih bolesti skoro više ni nema.