Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Vlasnik Tele2 širi se na jugoistok Europe, kupuje grčkog telekom operatora

Europska komisija odobrila je United Grupi kupnju grčkog Forthneta. U sklopu United Grupe u Hrvatskoj već je niz televizija i portala; Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, portal dnevnik.hr, i telekomunikacijski operator Tele2
18. kolovoza 2020. u 10:41 3 komentara 2995 prikaza
Victoriya Boklag
Foto: Tele2
Pogledajte galeriju 1/2

United Grupa novom akvizicijom širi svoje geografsko prisustvo i na Grčku i širi svoje  telekomunikacijsko i medijsko carstvo   u Jugoistočnoj Europi,. Naime, kako su izvjestili iz UG, dobili su  odobrenje Europske komisije, u skladu s pravilima Europske unije o zaštiti tržišnog natjecanja, za kupnju Forthneta, grčke telekomunikacijske kompanije. Prije završetka procesa kupovine očekuje se i odluka Grčke komisije za telekomunikacije i poštu.

Za 220 milijuna eura Tele2 Hrvatska promijenio vlasnika, sada je u sastavu United Grupe

U sklopu United Grupa, u Hrvatskoj posluju sljedeće televizije i portali;  Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, portal dnevnik.hr, kao i telekomunikacijski operator Tele2,.

Nakon akvizicije Forthneta, Grupa će imati više od 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenih, a ukupni godišnji prihodi prijeći će 1,7 milijardi eura.

Ovo je treća po redu velika akvizicija United Grupe, od kada je investicijski fond BC Partners preuzeo većinsko vlasništvo u ožujku 2019. godine. United Grupa s velikim poslovnim planovima ulazi i na grčko tržište samo nekoliko tjedana nakon kupovine Vivacoma, vodeće telekomunikacijske kompanije u Bugarskoj i Tele2 u Hrvatskoj početkom godine.

Forthnet je inače,  jedan od vodećih pružatelja usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj - televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije, stoji u priopćenju. Zapošljava oko 1.000 ljudi i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i 40.000 kompanija, s prihodom od 260 milijuna eura.

United Grupa okuplja  operatore i  proizvođače medijskog sadržaja u Jugoistočnoj Europi, a vizija i strategija im je daljnji rast . 

Hoće li prodaja Optime razbiti postojeći duopol fiksnog tržišta hrvatsko tržište Hoće li prodaja Optime razbiti postojeći duopol fiksnog tržišta

.

 

 

KORUPCIJA U RH
U Otvorenom zaiskrilo između Grmoje i Keruma: Ma kome si ti platio gulaš u životu?
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje