Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za 220 milijuna eura

Tele2 Hrvatska promijenio vlasnika, sada je u sastavu United Grupe

05.03.2020.
u 14:25

United Gurupa za 220 milijuna eura kupila je hrvatsku podružnicu švedskog telekoma Tele2 koji u Hrvatskoj djeluje gotovo 15 godina kao treći i najmlađi mobilni operator.

Tele2 Hrvatska, mobilni operator koji već 15 godina djeluje u Hrvatskoj danas je službeno promijeno vlasnika. Više nisu u sastavu švedske korporacije već ih je za 220 milijuna eura kupila United Grupa.  S novom podrškom i uz daljnja ulaganja United Grupe, Tele2 će imati još veći potencijal nastaviti trend poslovnog rasta u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

"Akvizicija tvrtke Tele2 Hrvatska za sve nas je važan korak u daljnjem jačanju pozicije vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatora u jugoistočnoj Europi. Vjerujemo da će buduća ulaganja United Grupe u hrvatsko tržište donijeti dodatne pogodnosti korisnicima koji su već ukazali povjerenje Tele2, ali i privući nove korisnike kvalitetom mreže, atraktivnom ponudom i vrhunskom uslugom", istaknula je Victoriya Boklag, predsjednica Uprave United Grupe, piše u priopćenju.

Boklag naglašava da će United Grupa nastaviti daljnje širenje poslovanja u zemlje Europske unije i osvajanje novih tržišta, kao što je dogovorena kupovina Vivacoma, najvećeg telekomunikacijskog operatora u Bugarskoj.

„U posljednjih gotovo 15 godina, Tele2 Hrvatska je zahvaljujući energiji, angažmanu, stručnosti i predanom radu svih zaposlenika, izrastao u respektabilnu i uspješnu kompaniju. U 2019. godini smo po prvi puta dosegnuli brojku od milijun korisnika, a godinu smo završili s više od 200 milijuna eura prihoda.“, rekao je Viktor Pavlinić, predsjednik uprave Tele2 Hrvatska.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

U 20 godina poslovanja, United Grupa, čije je sjedište u Amsterdamu kupila je i uspješno integrirala više od 100 kompanija. Svake godine izdvaja i značajne iznose za razvoj infrastrukture, tehnologije i medija, stoji u priopćenju. Samo tijekom prošle godine uloženo je 150 milijuna eura u fiksnu i mobilnu mrežu u postojeće operacije te isto toliko u TV sadržaj, od čega je 64 milijuna eura uloženo u vlastitu produkciju.

United Grupa je u vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih globalnih investicijskih kompanija u svijetu i posluje u šest zemalja kroz tvrtke kao što su SBB, Telemach i United Media, kao i TV kanale Sport Klub, N1 i Nova TV. S globalnom OTT uslugom ima 3,87 milijuna pretplatnika u 1,8 milijuna domova i više od 4500 zaposlenih, kojima se od ožujka 2020. pridružio i mobilni operator Tele2 Hrvatska, ističe se u priopćenju.

Komentara 4

JO
Journalist007
18:36 05.03.2020.

Koji vrag je ovo na slici?!

DU
Deleted user
18:32 05.03.2020.

nakon ovih slika, predvidjam im blistavu pslovnu buducnost u hrvtaskoj

ZV
zvezdomor
18:02 05.03.2020.

Čim sam vidio OVO na slici jasno mi je šta nas čeka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije