Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rođene za PS Portal

Isprobali smo nove PlayStation Pulse Explore slušalice. Evo dojmova

04.04.2024.
u 13:06

Sony je godinama šampion u kategoriji relativno priuštljivih i kvalitetnih slušalica, no ipak nas je ugodno iznenadila kvaliteta zvuka prilagođena gamingu, a sasvim upotrebljiva i za druge namjene

U našu redakciju stigle su PlayStation Pulse Explore, gamerske slušalice bazirane na novoj PlayStation Link tehnologiji. U ostatku svijeta predstavljene usporedno s većim i moćnijim PlayStation Pulse Elite slušalicama koje se nose preko uha, Pulse Explore kompaktna su, "putna" varijanta osmišljena za korištenje s PS Portalom. Sony je godinama šampion u kategoriji relativno priuštljivih i kvalitetnih slušalica - već godinama svakodnevno koristim svoje naglavne i in-ear slušalice iz njihove aktivne noise cancelling kolekcije wh-1000xm i wf-1000xm, zbog čega sam od novih PlayStationovih mališana očekivala mnogo. Pa ipak, ugodno me iznenadila kvaliteta zvuka prilagođena gamingu, a sasvim upotrebljiva i za druge namjene. Smještene u neobično velikom kućištu, dizajnirane u pomalo ekstravagantnom obliku bijelih "zastavica" načinjenih uglavnom od plastike, Pulse Explore u sebi kriju planarne magnetske drivere kakve pronalazimo u mnogo skupljim audiofilskim slušalicama. Moćni bas i kristalno jasan zvuk glavne su odlike njihove izvedbe, kao i solidna pasivna redukcija okolne buke.

 

Slušalice dolaze s četiri seta nastavaka prilagodljivih svakom uhu, a svaka od njih ima i gumbe za brzo uparivanje s obližnjim uređajima, te kontrolu glasnoće zvuka. Malo iznenađenje je što se radi o fizičkim gumbima, što odavno nije standard, no većim propustom smatram što obje slušalice imaju gumbe za poglašnjavanje i stišavanje, umjesto da jedna ima kontrolu glasnoće, a druga omjera glasnoće voice chata i igre, kao što smo imali na ranijoj generaciji PlayStationovih naglavnih slušalica. Nova PS Link tehnologija ugrađena je u daljinski igrač PS Portal, dok ćemo za korištenje s PlayStationom 5 trebati adapter nalik onome kojeg su koristile ranije Pulse 3D slušalice. Namjerno govorim nalik onome, jer tehnologije korištene u prvoj i drugoj generaciji slušalica napravljenih za PlayStation 5 nisu identične - to znači da adapteri jednih neće raditi s drugima, odnosno da ćete ih morati stalno mijenjati ako na svojoj konzoli želite koristiti oba seta! Osim PlayStationova novog protokola, Pulse Explore imaju i standardnu Bluetooth konekciju koja im omogućuje spajanje na više uređaja odjednom (dakako uz aktivno korištenje samo jednoga), a posebno me iznenadila i razveselila mogućnost istovremenog korištenja jedne Bluetooth i jedne PS Link konekcije, što znači da mogu istovremeno igrati PlayStation i razgovarati s nekim putem mobitela!

VEZANI ČLANCI:

Iako su prije svega optimizirane za igranje, te nude vrlo male mogućnosti reprogramiranja zvuka za neke druge namjene, Pulse Explore definitivno ne treba otpisati ni kao uređaje za slušanje glazbe: iako im nedostaje detaljnost kakvu nalazimo u slušalicama iz serije wf-1000xm, zvuk im je zaista moćan i ne bih ga, kao dio recenzenata, otpisala kao "samo" gamerski - posebno dobro prolaze pri slušanju elektronske glazbe, koja počiva na sličnim postavkama kao i većina igara. Za korištenje u hodu više bi me smetao agresivni gamerski dizajn, koji je prilagođen ukupnom izgledu PlayStationovih uređaja, ali u tramvaju bi izgledao pomalo bizarno. Kod kuće nemam tih problema i koristim ih za manje-više sve, jer lako se spajaju i na laptope, kao i na Nintendo Switch. Zapravo je fascnantno koliko je snage Sony uspio utrpati u tri grama po slušalici, pa se sve više lovim kako ih koristim i na primarnoj konzoli, a ne samo kada putujem s omiljenim PS Portalom. Iz nekog razloga, ponekad se dogodi da se same odspoje s PlayStationa 5, što mi se na Portalu do sada nije događalo, ali valjda ću i tome doskočiti. Cijena Pulse Explore slušalica u Hrvatskoj je oko 200 eura, dok ćemo naglavni Pulse Elite set koji košta oko 140 eura čekati do kraja godine, ili ih kupiti na nekom od tržišta na kojima su već dostupne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije