Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hakerska akcija

Ukrali FBI-ju pa objavili podatke milijun Appleovih korisnika

apple (1)
Reuters/Pixsell
04.09.2012.
u 11:29

Hakerska skupina AntiSec objavila je samo dio od 12 milijuna UDID-ova, jedinstvenih kodova Appleovih uređaja

AntiSec, hakerska skupina povezana s Anonymousima, tvrdi da je objavila jedan milijun od više od 12 milijuna Appleovih jedinstvenih kodova UDID koje je ilegalno preuzela s laptopa jednog FBI-jevog agenta, prenosi Cnet. UDID (Unique Device Identifier) je niz brojeva koji identificira svaki uređaj s Appleovim operativnim sustavom iOS, a developeri su ga koristili kako bi pratili instalacije svojih aplikacija od strane Appleovih korisnika.

U AntiSecu tvrde kako su došli do više od 12 milijuna UDID-a te korisničkih imena i adresa, i to preko laptopa specijalnog agenta Christophera Stangla. Skupina tvrdi da je podatke objavila iz straha da ih FBI zloupotrebljava za praćenje ljudi, ali i u znak protesta protiv takvih kodova. AntiSec je objavio samo milijun UDID-a, i to bez korisničkih imena, brojeva mobitela i adresa. Apple je ranije najavio kako će developerima ograničiti pristup UDID-ima.

Ključne riječi

Komentara 2

PN
premda_nije
12:19 04.09.2012.

Zar nije pravo pitanje - a što imaju tražiti Appleovi ID brojevi (njihovih korisnika) na računalu FBI-a?!

VI
vital
23:10 04.09.2012.

n

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije