Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci SMART - Pogled u tehnološku sadašnjost i budućnost

Skupština izabrala nove članove udruge

Sada je udruga s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta dogovorila izmjene zakona te su uvjeti korištenja puno povoljniji.
28. ožujka 2018. u 17:00 0 komentara 58 prikaza
Tajana Barančić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Održana je godišnja skupština udruge CISEx na kojoj su izabrani novi članovi Upravnog odbora i Suda časti! Na redovitom dijelu skupštine usvojeno je izvješće o radu i godišnje financijsko izvješće za 2017. te plan rada za 2018. godinu. Glavne aktivnosti u ovoj godini obuhvaćat će organizaciju networking događanja za članove (CISEx Fridays, Meetupi i B2B sastanci), zastupanje interesa članova prema vlastima s ciljem poboljšanja gospodarske klime, suradnju s obrazovnim institucijama te promoviranje članova udruge i IT sektora. Potom je održan izborni dio skupštine na kojem su izabrani članovi novog Upravnog odbora - Tajana Barančić (Astra poslovni inženjering), Anita Cvetić Oreščanin (Poslovna inteligencija), Dženan Lojo (TIS – Objektni informacijski sustavi), Mateo Perak (Innovatio proficit) i Milan Puvača (Ofir).

Bug Future Show PROGRAMERI KAO SUPERVALUTA Ovako najbolje hrvatske softverske tvrtke zadržavaju ljude

Izmijenjen Zakon o poticanju ulaganja

Udruga CISEx se dugo zalagala za ovu izmjenu jer je dosad IT tvrtkama bilo otežano korištenje poticaja iz ovog zakona - nisu mogle ostvariti ulaganja u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu od najmanje 150 tisuća eura. Sada je udruga s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta dogovorila izmjene zakona te su uvjeti korištenja puno povoljniji. Investira li tvrtka u dugotrajnu imovinu 50.000 eura i otvori 10 novih radnih mjesta u tri godine, plaća porez na dobit 9 posto, odnosno 6 posto (umanjenje porezne stope za 50%). Zakon predviđa i novčane isplate za svako novo radno mjesto, za edukacije, za R&D opremu.

Tomislav Grubišić, čelnik Degordiana: Odljev nam je 1% u godinu dana Analiza Degordiana Developeri zarađuju oko 9000 kn Dan otvorenih integracija Upozorenje 'Planirana ulaganja događaju se u susjedstvu, a nas zaobilaze' Tomislav Tipurić, tehnološki strateg za partnere u Microsoft Hrvatska Stručnjak za digitalne tehnologije Mladi griješe kad biraju fakultet koji upisuju, a ne posao koji žele raditi
Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.