Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijela tehnika

Kako odabrati tehniku koja će duže trajati

Bijela tehnika
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
28.01.2019.
u 13:45

U vremenu kad tehnologija i tehnika napreduju neprepoznatljivom brzinom, uređaji su skloniji bržem kvarenju pa se stoga valja bolje informirati o kupnji novih.

Vremena kada je tehnika svakojake vrste znala trajati gotovo beskonačno iza nas su. Osluškujući glasine svakodnevne komunikacije dalo bi se zaključiti da ljudi vjeruju da proizvođači "namještaju" vrijeme kvarenja uređaja koje se nerijetko podudari s istekom garancije.

Većina tehnike i uređaja maksimalnog je trajanja 5 godina. Garancija je u najboljem slučaju baš toliko, ali najčešće dvije godine. Popravak unutar garantnog vremena, dakako, je besplatan te vam je proizvođač dužan osigurati rezervni dio i servisera. Nakon što garancija prođe, jedino tko vam može pomoći ste vi sami. Nalaženje majstora često je vrlo stresno i mukotrpno dodajući uz to i da vas neće "opelješiti":

Stanje na tržištu je takvo da je vrlo upitno naći dobrog majstora.

Majstor serviser s riječke Kantride Željko Salamon u razgovoru za HRT, a kojeg je prenila Slobodna Dalmacija rekao je posla za njega ne manjka.

- Posla ima već dvadeset godina, brojne kolege otišle su inozemstvo, nema nas puno. Prošlo je vrijeme kada je bijela tehnika trajala dvadesetak godina. Proizvođači kvalitetnih proizvoda gube tržišnu utakmicu od nekvalitetnih i za zdravlje opasnih proizvoda. No dokle god se takvi proizvodi kupuju, oni će se i proizvoditi - govori Salamon.

Ako tražite uređaje bijele tehnike Željko je iznio par savjeta.

Prvi je da svakako kupite europski proizvod jer vam omogućava veću mrežu servisa, veću dostupnost rezervnih dijelova i posljedično pristupačnije cijene. U slučaju da je kupljeni uređaj neispravan, trgovac vam je po Zakonu dužan dati novi.

Također, ako vam kaže da će popravak trajati nekoliko mjeseci, preporučljivije je uzeti novac, a najbolje je to učiniti tako da vam prvo vrate novac, a vi tek onda uređaj njima.

Viseći pješački most Nečven - Trošenj

Komentara 1

Avatar miyamoto
miyamoto
15:14 28.01.2019.

Razmisljam o kupovini LG pametnog tv-a. Sad neznam koliko je to pametno. Samsung mi je nekako preosjetljiv, a Phillips odvise svijetli zbog ambilight-a. Cuo sam i da je KEC dobar i jeftin, ali naziv hm.. Mislim da ću koristiti jos crnobijeli jer đubre nikako da crkne od zadnjeg servisa prije 20 g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije