Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobali smo

OnePlus 9 Pro: Sve ljepši, bolji i – skuplji

Foto: Danijel Lijović
1/19
18.07.2021.
u 09:51

I OnePlus ove godine ima kvalitetnog kandidata za premium Android mobitele. Na ovom mobitelu svidjelo mi se mnogo toga, ali teško je zaobići da je “uznapredovala” i cijena ovog flagshipa

Android mobiteli uvijek su imali veliku zastupljenost brendova i modela, no većinom se lako znalo koji su flagshipovi najbolji. Danas pak svi proizvođači gledaju da pokriju sve niše pa tako i manje poznati brendovi rade sve bolje flagshipove.

To se može reći i za kineski OnePlus, koji se također uključio u utrku za stvaranje top Android mobitela, pogotovo nakon strateškog partnerstva sa švedskom kompanijom Hasselblad, poznatom po proizvodnji kamera i fotoopreme.

Već zadnjih nekoliko godina OnePlus puno je ulagao u svoju glavnu flagship liniju pa je i lani bio zapažen njegov OnePlus 8 Pro. Sada smo imali priliku isprobati nasljednika tog mobitela – OnePlus 9 Pro.

Ovaj mobitel zaslužuje puno pohvala. Impresioniran sam zaslonom i brzinom punjenja baterije. No treba istaknuti da je OnePlus 9 Pro postao flagship i po visokoj cijeni (7299 kn za 128 GB model, odnosno 7999 kn za veću memoriju od 256 GB).

Uz sjajan ekran i snažne performanse, ipak se najviše od ovog modela očekuje na polju fotografije s obzirom na suradnju s Hasselbladom. Ovo partnerstvo podsjeća me na suradnju Huaweija i njemačke Leice, koja je prije 12 godina pokrenula znatan uzlet kvalitete mobilne fotografije.

Foto: Danijel Lijović

Prvi je važan korak koji je ovdje pritom ostvaren u dobivanju prirodnijih boja, što je bila mana OnePlusovih mobitela.

Foto: Danijel Lijović

Fotografije više ne izgledaju izvještačeno, odnosno, preciznije, to je tako kada snimate po danjem svjetlu, a noćno snimanje još treba doradu. Ultraširokokutna kamera ima čak veći senzor od glavne stražnje kamere i super je za fotografiranje panorame.

Foto: Danijel Lijović

Nešto je slabija telefotokamera (ima samo 3x optički zum) pa ne preporučujem veća zumiranja jer će vaši kadrovi brzo postati mutni. Selfie kamera je dobra, ali kada se fotografija malo pobliže pogleda, vidi se gubitak detalja.

Dakle, što se tiče novih kamera, iako mi se čine dosta dobrima, ipak mislim da Hasselblad i OnePlus očekuje još posla u brušenju i objektiva i softvera.

Foto: Danijel Lijović

Dizajn odmah odaje dojam premium modela. Kućište je lijepo finiširano, a blještavi 6,7-inčni AMOLED zaslon (rezolucije 3168 x 1440) veliki je adut ovog mobitela. OnePlus je uspio kombinirati i visoku brzinu osvježavanja ekrana i vrlo zadovoljavajuće trajanje baterije (uz pomoć novog Snapdragon flagship čipseta, ali i automatske promjenjive brzine osvježavanja 1 Hz – 120 Hz).

Većinom mi je baterija bez problema ulazila u drugi dan korištenja, a uz manje gledanja videosadržaja baterija mi je ušla jednom i u treći dan korištenja bez dodatnog punjenja. Još više impresionira ultrabrzo punjenje baterije (65 vata žičano i 50 vata bežično). U samo 15 minuta napunilo mi se više od 50% baterije, a u pola sata već 95%. Do 100% trebalo je samo 35 minuta!

Snažne performanse, jako lijep dizajn i zaslon. Baterija ima superbrzo punjenje, jedno od najboljih na tržištu. Partnerstvo s Hasselbladom podiže kvalitetu fotografija. Najbolji OnePlus mobitel dosad.

Fotografije su bolje, ali još trebaju napredovati da bi izazvao najbolje na tržištu. Telefotoobjektiv ne “vidi” dobro na daljinu, a noćne fotografije malo su izvještačene. Ipak, najveći je minus jako visoka cijena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije