Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAYSTATION 5

Ekskluzivno: Večernji list među prvima u Europi predstavlja jedan od najtraženijih komada tehnike

05.11.2020.
u 15:51

U nastavku teksta pogledajte video i doživite PlayStation 5

U ruke Večernjeg lista među prvima u Europi stigla je najnovija igraća konzola koja je već rasprodana, debelo prije službenog datuma izlaska na europsko tržište 19. Studenoga, te se trenutno smatra najtraženijim komadom tehnike na svijetu. Riječ je, naravno, o PlayStationu 5 kojeg japanski gigant Sony ljubiteljima video igara donosi četiri godine nakon posljednjeg modela PS4 Pro.

I dok su posljednje tri “plejke” izgledom i veličinom bile vrlo slične uz manje stilske izmjene, PS5 potpuno je nova priča. Klasičnu crnu vanjštinu zamijenila je bijela, ali je crna boja ostala u sredini uređaja. Osim boje, prvo što ćete primijetiti jest veličina konzole koja je znatno veća (390 x 260 x 104 mm u verziji s Blu-rayem, odnosno 390 x 260 x 104 mm u full digital verziji) od prethodnih generacija uređaja, zbog čega ćete morati provjeriti mjesto na kojem ste do sada držali omiljenu plejku. Još jedan razlog za mjerenje polica i TV ormarića jest i činjenica da je PS5 predviđen da pretežito stoji uspravno. PS4 i Pro mogli su lako mijenjati svoje položaje iako su ih većinom igrači držali vodoravno, ali PS5 će za tu poziciju trebati poseban stalak koji će njegovom asimetričnom, pomalo futurističkom obliku pomoći da miruje dok je polegnut.

Uz PlayStation 5 dolazi i novi kontroler nazvan DualSense zbog većeg spektra osjećaja kojeg će nam omogućiti tijekom igranja, uz standardno vibriranje koje trenutno pruža DualShock. Najveća novina je ugrađeni mikrofon između klasičnih, simetrično postavljenih “gljiva” te posebna tipka na koju ga se može staviti na “mute”. Novi kontroler kao i njegov prethodnik mijenja boje te je kao i cijela konzola prekrivenim sićušnim trokutićima, iksevima, krugovima i kvadratima što izgleda jako simpatično i ugodno je za dodir. Iako će se igre namijenjene PlayStationu 4 moći slobodno igrati na PS5, kontrolere neće biti moguće zamijeniti! U narednim danima objavljivat ćemo recenzije prvih igara za novu konzolu te podijeliti više dojmova o samom iskustvu igranja i korištenja uređaja koji bi mogao postati ultimativni centar kućne zabave, uz koji ćemo lakše preživjeti pandemijsku zimu.

 

Komentara 3

ST
starlord
18:15 05.11.2020.

Naslov je potpuno pogrešan jer je trenutno najtraženiji komad tehnike toplomjer

SC
Serious_Callers_Only
17:44 05.11.2020.

Predviđam velike protuameričke prosvjede na onaj dan kada dođe u dućane. Također, svizac mi je rekao i da će prosvjedi biti mirni.

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
20:14 05.11.2020.

Draga Milena! Ne lupaj po tastaturi! Valjda su respiratori najtrazeniji komad tehnike u svijetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije