Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najbolje od kulture i znanosti u ovoj godini

Moj Zaba Start
Foto: Promo
17.10.2018.
u 08:54

Glasujte za svog favorita u finalu natječaja Moj Zaba Start Zagrebačke banke

Na natječaj Kultura i znanost u projektu Moj Zaba Start ove se godine prijavilo 105 projekata iz područja kazališne, dramske i glazbene umjetnosti, znanstveno-istraživačkih projekata i inovacija te drugih područja povezanih s kulturom i znanošću. Odabrano je deset najboljih među kojima će stručni žiri izabrati pobjednike koji će osvojiti potpore u iznosu od 120.000, 100.000. i 80.000 kuna.

Osim nagrade žirija, jedan od finalista osvojit će i nagradu publike vrijednu 30.000 kuna.

Svojim glasom odaberite pobjednika! Glasati možete do 19. listopada u 14 sati na stranici Moj Zaba Start.

Biopolimerne mikrokapsule za zaštitu/ishranu bilja (BIMIBI)
Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet
Projektom se nastoji uvesti novi pristup u procesu prihrane/zaštite bilja mikrokapsulama kojim bi se smanjila prevelika primjena agrokemikalija štetnih za ljudsko zdravlje.

Foto: Promo

Elektronički sustav za unos i analizu podataka pacijenata s rakom prostate liječenih u Centru za prostatu KBC-a Zagreb
KBC Zagreb, Klinika za urologiju, Centar za prostate
Elektronički sustav pomaže unaprjeđenju liječenja raka prostate pomoću elektroničke sistematizacije informacija o tijeku liječenja. Pomoću njega zajednica dolazi do novih spoznaja koje pridonose smanjenu smrtnosti te znanstvenoj produktivnosti.
 

ErgelArt
Državna ergela Đakovo i Lipik
ErgelArt zamišljen je kao mala radionica sa svega osam sudionika koji zajedno razrađuju umjetničku ideju te sve zaokružuju završnom manifestacijom za sve građane i turiste.

Foto: Promo

Feel Croatia – osjetite naše gradove
Hobby I Adore
Feel Croatia projekt je tri poduzetnice, a radi se o kolekciji autentičnih hrvatskih suvenira, vizualno atraktivnih, s pomno osmišljenom pričom i u cijelosti proizvedenih u Hrvatskoj.

Foto: Promo

KAZALIŠTE I MLADI – Koja je tvoja uloga?
Zagrebačko kazalište mladih
ZKM svojom aplikacijom želi privući mlađu publiku u svoje gledalište. Osmislili su aplikaciju na društvenim mrežama pomoću koje će objavljivati kratkometražne filmove i videosadržaje o nastanku kazališne predstave.

Foto: Promo

CardioSave: mjerenje srčanih markera u urinu kao nova metoda ranog otkrivanja kardiotoksičnosti kemoterapijskog liječenja
Tomo Svaguša
Istraživačkom znanstvenom projektu cilj je razviti nove dijagnostičke metode za rano otkrivanje kardiotoksičnosti kemoterapije. Pomoću ovog projekta bi se u najranijoj fazi detektirala kardiotoksičnost, prije nego ona uspije stvoriti negativne utjecaje u ljudskom organizmu.

Foto: Promo

µSCOPE – prvi hrvatski 3D printani mikroskop
Sveučilište Jurja Dobrile
µSCOPE mikroskop namijenjen je djeci predškolskog uzrasta. Razvijen je u skladu s najnovijom tehnologijom 3D printa  i u obliku je glagoljičkog slova S, što tom znanstvenom projektu daje i kulturnu notu.

Foto: Promo

Scenarij i muzeološka podloga Ekomuzeja / Centra za posjetitelje Lepoglava
Udruga Ekomuzej Lepoglava
Centar za posjetitelje predstavljao bi ishodišnu točku u kojoj će svi zainteresirani moći upoznati bogatu prirodnu i kulturnu baštinu ne samo Lepoglave, već i hrvatsku i europsku.

Foto: Promo

Dracula
Amaranthine Books
Knjiga „Dracula“ predstavlja razvoj i tisak kolekcionarskog izdanja istoimenog kultnog književnog klasika. Fosforescentne boje omogućuju da stranice budu osjetljive na svjetlo kao i glavni lik Dracule, čini ovu knjigu izdavačke kuće Amaranthine Books posebnom.

Foto: Promo

Stupovi za virtualnu realnost
VR pole
VR pole osmislio je interaktivne stupove putem kojih animacije virtualne stvarnosti omogućuju interpretaciju važnih kulturnih, povijesnih i umjetničkih događanja na lokacijama turističkih atrakcija.

Foto: Promo

Sve o Moj Zaba Start natječaju možete pratiti na www.mojzabastart.hr, preko društvenih mreža Zagrebačke banke ili preko #MojZabaStart.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije