Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT KROZ PREČACE

Kraći put do najpotrebnijih mogućnosti

Foto: Thinkstock
15.12.2017.
u 08:56

Ovo je dragocjeno jer nemamo svi iste oči: nekima od nas treba više svjetla, a drugima su oči osjetljivije pa će dobro vidjeti i kad je ekran prilično mračan.

Na Androidu postoji još jedan način kako da dođete do najpotrebnijih funkcija – onih koje najčešće koristite – a to je da potegnete prstom od vrha ekrana prema dolje. Kada to napravite, pojavit će se prečice preko kojih možete primjerice stišati ili pojačati glasnoću, podesiti intenzitet osvjetljenja, uključiti ili isključiti pojedine funkcije kao što su (gore spomenuti) Bluetooth ili GPS, uključiti štedljivi način rada baterije…

Bitno je da – i taj dio možete podesiti po svojim željama. I ovdje se nalazi zupčanik iza kojeg se kriju mogućnosti podešavanja, pa možete izbaciti funkcije koje nikad ne koristite i uvesti nove, koje su vam potrebne.

Foto: Thinkstock

Jednu od tih mogućnosti svakako trebamo pojasniti: to je intenzitet osvjetljenja. Njega ćete podesiti povlačenjem klizača ulijevo ili udesno, ali na većini (boljih) tableta pored njega se nalazi prekidač za automatsko podešavanje osvjetljenja. Kada ga uključite, ekran će se automatski posvijetliti kada je oko vas mračno, ili zatamniti u jarko osvjetljenom prostoru. Međutim, obratite pozornost da klizač uz njega nije sasvim beskoristan: osvjetljenje će se, čak i kada je prekidač uključen, tada podesiti kombinacijom automatike (prema okolnom osvjetljenju) i onoga što ste podesili na klizaču. Drugim riječima, ako uključite automatiku a klizač ostavite skroz desno, ekran će ostati prilično svijetao čak i kada je oko vas prilično tamno. Ovo je dragocjeno jer nemamo svi iste oči: nekima od nas treba više svjetla, a drugima su oči osjetljivije pa će dobro vidjeti i kad je ekran prilično mračan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije