Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ODLUKE GOOGLEA

Huawei najavio novi operativni sustav. Bit će kompatibilan s Androidom

Huawei
Foto: Reuters/PIXSELL
24.05.2019.
u 11:34

Sustav bi mogao zaživjeti najranije od jeseni ove ili od proljeća iduće godine

Kineska kompanija Huawei koju Amerikanci optužuju za špijunažu iako dokaze nisu objavili najavila je operativni sustav koji bi trebao biti kompatibilan sa svim aplikacijama na Androidu, prenosi klix.ba.

Ime tog sistema bit HongMeng, a sve informacije oko novog sustava potvrdio je direktor za poslove s potrošačima Yu Chengdong.

Iz te tvrtke napomenuli su da se radi o naprednom pristupu kineske tehnološke kompanije što će biti dobra vijest za sve korisnike Huaweija i Honora diljem svijeta.

Novi sustav mogao bi biti dostupan najranije u jesen, a najkasnije do proljeća 2020. godine.

Predstavljen robotski sustav u Nacionalnom centru za robotsku kirurgiju KBC-a Zagreb

Ključne riječi

Komentara 2

LI
lipotan
12:39 24.05.2019.

ajde kinezi napravite nesto sami dosta lopovluka i kopiranja.

GR
gragakarlovac
13:27 24.05.2019.

Kinezi do sada sjedili na dvije stolice! 2009 zabranili Google apps (gmail, youtube, itd.) na svom podrućju, ali su stavljali te iste aplikacije za zapadno tržište. Google odigrao fair play ali sada je gotovo. Huawei OS će završiti isto kao i Windows Phone. I neka propadnu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije