Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do kraja godine

Googleov glasovni pomoćnik bit će dostupan na 30 jezika

google
CHARLES PLATIAU/REUTERS/PIXSELL
24.02.2018.
u 10:39

Počet će s danskim, nizozemskim, hindu, indonezijskim, norveškim, švedskim i tajlandskim, a kasnije tijekom godine i s drugim jezicima, kaže američka tvrtka

Googleov glasovni pomoćnik bit će do kraja godine dostupan na 30 raznih jezika, objavila je ta tvrtka u petak nakon žestoke borbe protiv tržišnog lidera Amazona. 

Dok Alexa (Amazon) radi samo na engleskom, Googleov pomoćnik već radi na osam jezika i "do kraja godine bit će dostupan na više od 30 jezika", ističe Google na službenom blogu.

Počet će s danskim, nizozemskim, hindu, indonezijskim, norveškim, švedskim i tajlandskim, a kasnije tijekom godine i s drugim jezicima, kaže američka tvrtka.

Ova najava ilustrira Googleovu želju da poboljša glasovnog pomoćnika i ostvari napredak u umjetnoj inteligenciji, posebice u natjecanju protiv Amazona.

Drugi tehnologijski divovi poput Microsofta, Applea ili Samsunga također nude virtualne asistente.

Pokretanjem Alexe u svom pametnom zvučniku Echo 2014. godine Amazon je ostvario prednost. A Apple je u zaostatku i tek je pokrenuo svoj pametni zvučnik HomePod, koji se aktivira glasom zahvaljujući virtualnom pomoćniku Siri.

Komentara 1

Avatar jumanji
jumanji
12:40 24.02.2018.

alexa ide i na njemačkom jeziku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije