Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo otkriće

Facebook plaćao drugima da slušaju chatove njihovih korisnika: 'Nećemo više'

Mark Zuckerberg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
14.08.2019.
u 13:14

Iz Facebooka su naglasili da su korisnici koji su zahvaćeni ovim postupkom u aplikaciji Messenger odabrali opciju transkripcije svog glasovnog chata. Vanjski djelatnici provjeravali su interpretira li Facebookova umjetna inteligencija ispravno te poruke, koje su anonimizirane

Facebook je plaćao stotine vanjskih djelatnika za transkripciju audio zapisa korisnika svojih usluga, tvrde neimenovani izvori, objavio je sinoć Bloomberg. Iz Facebooka kažu pak da se radi o korisnicima koji su odabrali opciju transkripcije chata u Messengeru te da su poruke anonimizirane.

Neimenovani ljudi, koji su htjeli ostati anonimni iz straha od gubitka posla, rekli su kako su djelatnici na transkripciji slušali razgovore Facebookovih korisnika, ponekad vulgarnog sadržaja, ali ne znaju zašto Facebooku trebaju ti transkripti.

Iz Facebooka su potvrdili da su transkribirali audio zapise svojih korisnika te rekli da to više neće raditi nakon što su se druge tvrtke našle "pod reflektorima" zbog slične prakse.

- Kao i Apple i Google, zaustavili smo pregled audio zapisa od strane ljudi prije više od tjedan dana - rekli su iz Facebooka u utorak.

Iz Facebooka su naglasili da su korisnici koji su zahvaćeni ovim postupkom u aplikaciji Messenger odabrali opciju transkripcije svog glasovnog chata. Vanjski djelatnici provjeravali su interpretira li Facebookova umjetna inteligencija ispravno te poruke, koje su anonimizirane.

Velike tehnološke tvrtke poput Amazona i Applea već su se našle na udaru kritika zbog slične prakse za koju kritičari kažu da predstavlja ugrožavanje privatnosti.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
13:15 14.08.2019.

Postoji li netko normalan tko vjeruje Šećerku i puši njegove priče?

MI
midea
09:55 18.08.2019.

facebook = CIA, FBI .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije