Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Zuckerberg objavio veliku vijest za Facebook

Mark Zuckerberg želi dati društvenoj mreži imidž "zajednice" te tako odstraniti polemike
28. lipnja 2017. u 09:10 1 komentara 5549 prikaza
Facebook ima nešto više od 1,8 milijardi korisnika u svijetu, no Mark Zuckerberg zabrinut je jer globalizacija još nije gotova
Foto: MARIANA BAZO/REUTERS/PIXSELL

Dok Facebook upravo premašuje granicu od dvije milijarde korisnika, njegov vlasnik Mark Zuckerberg želi dati društvenoj mreži imidž "zajednice" te tako odstraniti polemike koje se redovito pojavljuju oko internetskog diva.

Mark Zuckerberg Silvije Tomašević Revolucionar je Mark Zuckerberg, a ne Karl Marx

"Od jutros se zajednica Facebook sastoji službeno od dvije milijarde osoba!", kazao je Mark Zuckerberg, suosnivač tvrtke, na vlastitoj stranici.

Facebook je svoju prvu milijardu aktivnih korisnika mjesečno premašio u listopadu 2012.

Nastao 2004., Facebook je postao internetski div i njegov rast ne slabi, posebice zahvaljujući reklamama koje predstavljaju glavninu njegovih prihoda. Njegov čisti profit popeo se za više od 75 posto na tri milijarde dolara u prvom tromjesečju, promet od osam milijardi u porastu je za 49 posto.

Tvrtka je otkupila i druge tehnološke tvrtke – Instagram, WhatsApp, Oculus – te kreće u virtualnu stvarnost i umjetnu inteligenciju.

Facebook Trg maršala Tita Pritvoren zbog posta na Facebooku: 'Bit će krvi i padat će glave ako...' zuck ŠEF FACEBOOKA Mark Zuckerberg objavio fotku ormara: 'Što da odjenem?' Nakon rođenja djeteta Zuckerberg je ubrzao svoje humanitarne planove FACEBOOK KAO AKTIVIST Dvojbe više nema, Mark Zuckerberg je u misiji
Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu