Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Domaća aplikacija odsad dostupna na sve popularnijoj distribucijskoj platformi

Aplikacija TvProfil dostupna i u Huawei AppGallery trgovini
Foto: Promo
1/3
22.10.2020.
u 11:30

Aplikacija TvProfil dostupna i u Huawei AppGallery trgovini

Vladimir Kovačević autor je popularnog portala i aplikacije TvProfil koja bilježi velik broj aktivnih korisnika kojima omogućuje da pronađu brojne informacije o svojim omiljenim serijama i filmovima. Osim toga, mobilna aplikacija nudi i mogućnost dodavanja alarma kako ne biste propustili svoju omiljenu seriju ili film, a moguće je odabrati i svog IPTV/kabelskog operatera s unaprijed definiranom listom kanala.

TvProfil je odnedavno dostupan i na sve popularnijoj Huaweijevoj distribucijskoj platformi za aplikacije AppGallery, a kako je došlo do postavljanja aplikacije u Huaweijevu trgovinu te kako je tekao proces otkrio nam je Vladimir Kovačević.

Kako ste došli na ideju za TV profil aplikaciju i kako je tekao njen razvoj?
TvProfil kao prvi web portal za praćenje TV rasporeda nastao je davne 2003. godine, najprije kao studentski hobi, a danas kao jedan od najposjećenijih portala za TV raspored u ovom dijelu Europe. U dizajnerski primamljivom pregledu korisničkog profila zaljubljenika u TV sadržaje, korisnici mogu graditi svoj jedinstveni TV profil temeljen na sadržajima koji prate, gledaju ili planiraju gledati na svojim TV i PC ekranima. Kao veliki iskorak u smjeru personalizacije TV programa i njegovog rasporeda, korisnici na vlastitom TvProfil-u mogu kreirati i vlastitu listu TV programa kao i odabrati svog IPTV/kabelskog operatera s unaprijed definiranom listom kanala koje isti unutar svoje usluge nude. Iako TvProfil portal broji preko 2.000.000 otvorenih stranica mjesečno, sve popularnija postaje i TvProfil mobilna aplikaciju koju je za platforme Huawei AppGallery, iOS i Android preuzelo preko 400.000 korisnika. Mobilnu aplikaciju TvProfil možete podesiti da vam prikazuje televizijski raspored točno onih kanala koje vaš pružatelj usluge nudi, a uz opciju podsjetnika nećete ništa propustiti. Aplikacija radi fluidno, brzo i bez problema, nudi brojne mogućnosti prilagodbe pregleda TV sadržaja, odabira kanala i personalizacije prikaza. U sučelju ćete se odmah snaći, a odgovor na pitanje "što gledati danas?" moći ćete dobiti lakše no ikad.

Foto: Arena Hospitality Group

Kako je došlo do suradnje s Huaweijem i plasiranja aplikacije na AppGallery?
S obzirom da Huawei pametni telefoni dolaze s HMS ekosustavom, bilo nam je izuzetno važno da našim korisnicima omogućimo i TvProfil aplikaciju koja će biti dostupna na svim novim Huawei uređajima. Istu potrebu prepoznali su i kolege iz Huaweijevog marketinškog tima te nam se javili i u kratkom roku pomogli i osigurali sve nužne informacije i preduvjete da i naša aplikacija postane dio sve popularnije Huawei AppGallery platforme.

Koji su glavni razlozi za uvrštavanje aplikacije u AppGallery trgovinu?
Budući da smo znali da je cilj Huaweija snažno promovirati i ulagati u AppGallery, te uzevši u obzir činjenicu da broj uređaja koji ne podržavaju Google Play snažno raste, nismo htjeli zakinuti naše korisnike i ne osigurati im podršku, tj. TvProfil aplikaciju i na AppGallery trgovini. Odnos koji gradimo s korisnicima temeljimo na povjerenju i kvaliteti i zato nam je od izuzetnog značaja da podržimo sve korisničke segmente.

Kako je tekao proces?
Proces je bio izuzetno jednostavan, brz i bezbolan. Nakon što smo stupili u kontakt s kolegama iz Huawejia, u svega par mailova smo dogovorili način prilagodbe TvProfil mobilne aplikacije za Huawei AppGallery. Razvojni tim TvProfil aplikacije (tvrtku Implementacija snova) smo spojili s timom za razvojnu podršku iz Huaweija te smo uz razmjenu informacija kroz jednostavni upitnik, korisni „Developer kit“ te upute koje su stigle iz kompanije dobili sve potrebne informacije za prilagodbu aplikacije. U vrlo kratkom roku i izuzetno brzim reakcijama u procesu provjere i testiranja kolega iz Huaweija, TvProfil mobilna aplikacije je uspješno objavljena na Huawei AppGallery trgovini.

Jesu li bile potrebne određene prilagodbe u kodu?
Da. Bile su potrebne promjene u kodu radi prilagodbe Huawei servisima za push obavijesti, oglase i analitiku.

Foto: Arena Hospitality Group

Kakvo je vaše iskustvo s Huaweijevim developerskim alatima?
Huawei developerski alati za Flutter SDK su intuitivni i pristupačni, te je bilo zadovoljstvo raditi s njima. S obzirom da su dobro dokumentirani i slijede već iskušane prakse, nije bio problem prijeći na njih s onoga što smo prije koristili u istu svrhu.

Biste li i drugim vlasnicima aplikacija preporučili da svoje aplikacije uvrste u AppGallery?
Da, obavezno. Sve je veći broj korisnika Huawei mobilnih uređaja koristi HMS ekosustav te je izuzetno važno da vlasnici mobilnih aplikacija ne zanemare taj brzo rastući segment korisnika. Otkako je predstavljen Huawei AppGallery, trgovina pokazuje snažan rast, s preko 28 milijuna aktivnih korisnika u Europi te više od 400 milijuna globalno. Također, primijetili smo da i lokalni kolege developeri brzo shvaćaju prednosti uvrštavanja aplikacija u AppGallery trgovinu, naročito zbog gore spomenute dobre operativne podrške iz Huaweija.

Što smatrate glavnim prednostima AppGallery trgovine?
U AppGalleryju je moguće pronaći veliki broj najpopularnijih mobilnih aplikacija koje svi koristimo na dnevnoj bazi. Pored naše TvProfil mobilne aplikacije, dostupne su i brojne lokalne aplikacije poput aplikacija telekoma, news portala te bankarskih aplikacija. Aplikacije su logično grupirane uz jednostavnu mogućnost pretraživanja. Njihov broj jako brzo raste te je već i danas teško naći popularnu aplikaciju koja nije dostupna u AppGallery trgovini. Također, primijetili smo i odličnu opciju koja korisnicima koji ne mogu naći neku aplikaciju omogućuje da preko opcije „Wishlist“ pošalju željeno ime aplikacije te će po objavi te aplikacije biti direktno obaviješteni.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije