Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci SMART - Pogled u tehnološku sadašnjost i budućnost

Analitička baza za izvještavanje – Exasol

Exasol je in-memory analitička baza podataka omogućuje i pruža pogled od 360 stupnjeva na cjelokupno poslovanje tvrtke
28. lipnja 2018. u 14:32 0 komentara 103 prikaza
tipkovnica
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Da bi vaše poslovne informacije imale veću vrijednost, one trebaju biti dostupne odmah, gotovo u realnom vremenu jer jedino tako tvrtka može biti uspješnija od konkurencije. U današnje vrijeme digitalne transformacije potreban je preobražaj načina kako tvrtka upravlja podacima i informacijama. Kada je u pitanju izvještavanje i donošenje odluka na temelju informacija, onda one u svakom slučaju moraju biti pravovremene, točne i u što kraćem vremenu, može se reći da moraju biti dostupne zamalo u realnom vremenu. Da bi se takvo što postiglo potrebno je odgovarajuće rješenje koje može odgovoriti na navedene zahtjeve, a što je najvažnije, rješenje mora biti optimalno i jednostavno za korištenje.

IT Potrebni kadrovi Zašto je dobro raditi u IT-u

Exasol je in-memory analitička baza podataka omogućuje i pruža pogled od 360 stupnjeva na cjelokupno poslovanje tvrtke. Bez obzira na postojanje standardnih sustava za podršku odlučivanja, poslovne analitike, planiranje i budžetiranja, korištenjem Exasol platforme i njezinih naprednih funkcionalnosti tvrtka je može raspolagati trenutačnim i pouzdanim informacijama, predvidjeti buduće trendove i potrebe s velikom preciznošću te na taj način ostvariti prednost pred konkurencijom. Kada govorimo o analitici i izvještavanju, uvijek se susrećemo s tri najveća izazova na koje moramo imati najbolji odgovor. Najveći od njih su performanse cjelokupnog rješenja. Exasol je inteligentna, visokoučinkovita in-memory baza podataka koja postiže najbolje performanse zahvaljujući tome što je samoptimizirajuća, bez potrebe da je administrator dodatno namješta. Drugi je izazov skalabilnost i fleksibilnost gdje Exasol podržava bilo koju količinu podataka i neograničeni broj korisnika koji imaju pravo korištenja. Treći je najveći izazov integracija i dostupnost. Što se tiče integracije, omogućen je pristup različitim izvorima podataka, kako strukturiranim tako i nestrukturiranim. Što se tiče dostupnosti, Exasol omogućava različite alternative te se može uklopiti u postojeću infrastrukturu tvrtke na odgovarajuće načine.

Exasol pokazuje svoju zrelost time što je prisutan na tržištu već 20 godina te uspješno zadovoljava sve potrebe svojih korisnika. Do sada je globalno gledajući realizirano 500+ instalacija na 5 različitih kontinenata. S obzirom na to da je na prvom mjestu misija tvrtke da korisnicima pruža podršku te da im je najbitnije iskustvo korisnika, navedeno ostvaruje širenjem partnerske mreže tvrtki koje su već etablirane u svijetu poslovne analitike. S obzirom na dosadašnje dugogodišnje iskustvo u implementaciji sustava podrške za odlučivanje, Megatrend Poslovna rješenja je izabran kao partner za implementaciju Exasol rješenja na području Hrvatske. Vrlo važne napomene za Exasol su jednostavna implementacija i korištenje, zadovoljavanje potreba brze ad-hoc analitike, vrlo visoke performanse te fleksibilnost u implementaciji. Osim toga bitne su činjenice i linearna skalabilnost koja štiti financijska ulaganja, visok povrat ulaganja i najniži ukupan trošak vlasništva.

IT sektor Liberalizacija platnog prometa Polovica bankara živi u strahu od IT divova IT rješenja olakšavaju svako poslovanje, naravno, odaberete li pravo i korisno IT rješenja Ispitali smo članice CISExa i njihove klijente kako im IT proizvodi pomažu u poslu
Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.