Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREND Turistička ponuda može biti i tečaj plesa

Tango u Rastokama

inv-02-txt.jpg
import
18.07.2006.
u 18:04

Kad je lanjskog ljeta Goran Vučeta iz Njemačke došao sa suprugom Urlike, zaljubljenicom u tango, u svoje rodne Rastoke kod Slunja, palo mu je na pamet da bi upravo tu mogao organizirati školu tanga u prirodi. Ideju mu nije bilo teško provesti u djelo jer u Dortmundu je vlasnik plasnog kluba TNT u kojem se plešu upravo tango i salsa. A kad su zainteresirani polaznici vidjeli fotografije Rastoka što su ih u Njemačku poslali Sanja i Nikola Holjevac, vlasnici ugostiteljstva "Pod rastočkim krovovima", sve ostalo brzo je dogovoreno. Iz Dortmunda, Bremena, Kölna, Dusseldorfa, Münchena i Essena u nedjelju je u Rastoke doputovalo 15 plesnih parova koje u šatoru na imanju Holjevčevih, posebno napravljenom za tu prigodu, argentinskom tangu poučava bračni par iz Nizozemske - bivša balerina Lizelot Franke de Stiger i njezin suprug Gerardus Maria Huiberts ili umjetnički, i jednostavnije, Lizelot i Ard:

Neki u grupi su bračni parovi, drugi su samo parovi na podiju. Zanimljivo je da nitko od njih nije početnik u tangu, svi plešu već od dvije pa do deset godina. No, kažu kako je to ples u kojem se uvijek može učiti, usavršavati objašnjava Goran Vučeta, koji za sebe kaže da je svjetski prvak u tangu. Ali, napominje, samo u gledanju.

A polaznici škole u prirodi, i sami iznenađeni ljepotama slunjskog kraja, priznaju, nisu očekivali da će u Rastokama naći baš takvu idilu, pa ih je malo iscrpilo popodnevno kupanje na Korani, zbog čega im je bilo teško obuti plesne cipelice. Goran Vučeta i supružnici Holjevac, lanjski dobitnici Zelenog cvijeta za turizam, dogovorili su se kako će se potruditi da škola tanga u prirodi preraste u tradiciju. Za zimu su već osmislili da će za polaznike iz Njemačke organizirati tečaj salse koju su do nedjelje, do kada su u Rastokama, Slunjane voljni poučavati besplatno.

Želite prijaviti greške?